Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPORTSKO IGRALIŠTE NA VRATIMA IMOTSKE KRAJINE: Šošić i Čogelja obišli projekte u Zagvozdu

SPORTSKO IGRALIŠTE NA VRATIMA IMOTSKE KRAJINE: Šošić i Čogelja obišli projekte u Zagvozdu

Radi se o investiciji vrijednoj oko 1,2 milijuna eura

Zamjenici župana Ante Šošić i Stipe Čogelja, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u četvrtak su u Zagvozdu obišli radove na novom sportskom igralištu te na drugim projektima koji se realiziraju na području te općine.

Splitsko-dalmatinska županija prepoznala je važnost ulaganja u Zagvozd, a Šošić ističe kako je ovaj kraj točka koja se progresivno razvija. 

'Današnji posjet novom školskom sportskom kompleksu upućuje na to da Zagvozd ima kapacitet za razvoj sportske infrastrukture. Ovaj objekt će privući rekreativce s imotskog i makarskog područja, a primarno će služiti učenicima ove škole. Radi se o investiciji vrijednoj oko 1,2 milijuna eura, koja će povećati turistički kapacitet Zagvozda', izjavio je zamjenik župana. 

Do konca listopada bi se trebali okončati radovi na igralištu, a županija u ovoj općini pomaže realizaciju i drugih projekata. 

'Nedavno smo rekonstruirali nekoliko kilometara ceste prema Rastovcu, gradi se pretovarna stanica koja će biti sabirni centar za otpad s imotskog i vrgoračkog područja, a planiramo potpomoći općinu za završenje vrtića. Veseli nas što je Općina Zagvozd svojim naporima realizirala projekt uređenja doma kulture', zaključio je Šošić.

Načelnik Zagvozda Miroslav Gaće zahvalan je Splitsko-dalmatinskoj županiji na pomoći u realizaciji projekata. 

'Igralište će promijeniti i vizuru našega mjesta, a djeca i mladi će se imati gdje rekreirati i zabaviti. Dom kulture je jedna od većih investicija i trenutno smo u fazi građevinskih radova. Projekt smo kandidirali na EU fondove te smo jedan dio sredstava dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a išli smo jednim dijelom u kreditno zaduženje. Naša škola je ušla u program cjelodnevne nastave, povećao nam se broj djece u vrtiću i staru zgradu Općine ćemo prenamijeniti i staviti u funkciju vrtića. Prije 2 dana je završena javna nabava za planinarski dom na Kaocima i očekujemo da će uskoro krenuti radovi i na tom projektu', ističe Gaće.

Ravnateljica Osnovne škole Zagvozd Antonela Filipović smatra kako je izgradnja igrališta velika stvar za učenike njezine škole jer se djeca, kako navodi, trebaju što više maknuti od ekrana. 

'Ovo je jedan pravi put kako ih vratiti sportu jer su se djeca odmaknula od njega. Radi se o projektu zbog kojega će se ovdje oformiti i nogometni klub koji će djeci pružiti ono što zaslužuju. Sport je pravi način putem kojega će djeca izići na pravi put', navodi ravnateljica te dodaje kako se igralište nalazi na vratima Imotske krajine. 

'Ono će služiti svim stanovnicima Imotske krajine i makarskog primorja. Moram naglasiti da je naša škola ušla u cjelodnevnu nastavu te od ove godine imamo B2 aktivnosti poput školskog nogometa, mažoretkinja, cheerleading navijačica i engleskoga jezika. Djeci ćemo, otvaranjem novog igrališta, omogućiti još puno više', smatra Filipović.

Vaša reakcija na temu