Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SRĐAN MARINIĆ O BENAMA 'Stručne službe Grada Splita nastavljaju politiku pogodovanja političkim moćnicima'

SRĐAN MARINIĆ O BENAMA 'Stručne službe Grada Splita nastavljaju politiku pogodovanja političkim moćnicima'

Predsjednik društva Marjan osvrnuo se na očitovanje Banovine o mogućnosti sanacije septičke jame

Nakon što je Upravni odjel za graditeljstvo Grada Splita izdao mišljenje koncesionaru na Benama kako su građevinski radovi na sanaciji septičke jame mogući, reagirao je Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan i gradski vijećnik.

'U svom očitovanju koncesionaru na Benama Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splitabez provjere prihvatio je navod koncesionara da se zamjena postojećeg biopročišćivača za otpadne sanitarne vode restorana Va Bene, odnosi na 'postojeću građevinu'.

Međutim, činjenica da neka građevina u naravi postoji na terenu ne znači da ista ima status 'postojeće građevine' u smislu članka 3. točka 23. Zakona o gradnji. Naime, prema javno dostupnim podacima zgrada restorana na Benama, izgrađena prije 15.02.1968., nema 'Uporabnu dozvolu za građevine izgrađene prije 15.02.1968.' koja je akt za građenje kojim građevina stječe status 'postojeća građevina'.

I tako stručne službe Grada Splita ovakvim odgovorom nastavljaju voditi svoju politiku pogodovanja političkim moćnicima, u konkretnom slučaju HGS-u i HDZ-u', poručuje Marinić.


Marinićevu objavu komentirao je i bivši predsjednik Gradskog vijeća, Jakov Prkić.

'Di si ti gradski vijećnik vladajuće većine? U Vrlici? U Sisku? U Daruvaru?', poručio je Prkić Mariniću.

Gradonačelnik Ivica Puljak u više je navrata isticao kako su službenici gradske uprave neovisni u svom djelovanju pa su tako moguća i rješenja koja ne idu u prilog vladajućim, poput slučaja Dalmatia Tower, a evo sada i Bena.

Vaša reakcija na temu