Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sveučilište objavilo natječaj za subvencioniranje smještaja sa 100 eura mjesečno kojeg može dobiti 100 studenata

Sveučilište objavilo natječaj za subvencioniranje smještaja sa 100 eura mjesečno kojeg može dobiti 100 studenata

Podizanje standarda

Senat Sveučilišta u Zadru donio je odluku o subvencioniranom  privatnog smještaju za 100 studenata koji će biti dotirani sa sto eura mjesečno. Očekuje se da to budu studenti koji nisu mogli dobiti domski smještaj jer kapacitet starog i novog doma još nije dostatan u Zadru koji je sveučilišni grad.

Tijekom ovog tjedna objavljen je natječaj za raspodjelu mjesta studentima u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje, a prijave se podnose do 22. srpnja 2024. godine. Brucoši i studenti viših godina šalju posebne zamolbe i ispunjavaju obrasce te izjave za natječaj otvoren 2. srpnja, piše 057 Info.

'Kao što smo već vidjeli u anketama, 60 posto studenata dolazi izvan Zadra. Za smještaj u domove dobili smo 600 prijava. Shvatili smo da je potreba velika i  odlučili  kroz subvenciju pomoći studentskom standardu', kazala je prorektorica za studente i studije, prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić.

'Nije to jedini problem studentskog standarda: veliki broj najmodavaca ih iseljava zbog  turističke sezone, pa  je predloženo i skraćenje ljetnog ispitnog roka do kraja lipnja za iduću akademsku godinu. – Sve to radimo na poticaj studenata koji  nam ukazuju na svoje probleme', istaknula je prorektorica Pavić Pintarić.

Sveučilište u Zadru prošle je akademske godina donijelo odluku i za privlačenja  studenata na  Učiteljski odjel u Gospiću koji je dio zadarskog sveučilišta.  Subvencionirali su 40 mjesta za stanovanje kod privatnog stanodavca u Gospića sa  60 eura mjesečno.

Zadar je daleko skuplji grad, prvenstveno zbog turizma, i akademske zajednica mora se izboriti za svoje mjesto pod suncem. Ove dvije mjere svakako imaju i za cilj privući studente u Zadar, što je misija nove sveučilišne uprave.

Vaša reakcija na temu