Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: David Mark from Pixabay / ilustracija Tražio novac i prijetio smrću pa ukrao alat s gradilišta, uhićen na granici

Tražio novac i prijetio smrću pa ukrao alat s gradilišta, uhićen na granici

Predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

U četvrtak, 5. rujna, policijskim službenicima Policijske postaje Dubrovnik 34-godišnjak je prijavio prijetnju i krađu alata.

Naveo je da je sredinom kolovoza ove godine, zbog potreba posla, kao kooperanta angažirao 37-godišnjaka s kojim je sklopio usmeni dogovor. Kazao je kako ga je krajem kolovoza nazvao telefonom sa zahtjevom da mu isplati novac za radove koje je do tada napravio, pritom tražeći veću naknadu od dogovorene. 

Oštećeni je odbio platiti dok ne provjeri kvalitetu radova te ga zamolio da pričeka njegov povratak u Dubrovnik. Na to mu je 37-godišnjak zaprijetio smrću, što je ponovio više puta u njihovim sljedećim telefonskim razgovorima.

Osim toga, osumnjičeni je u dva navrata dolazio na kućnu adresu oštećenog gdje je uznemiravao članove njegove obitelji tražeći da mu isplate novac.

Kada se oštećeni vratio u Dubrovnik, potražio je 37-godišnjaka na adresi njegovog boravka, ali je uvidio da se odselio i pritom s gradilišta na kojem je radio otuđio više komada građevinskog alata, ukupne vrijednosti oko 4000 eura.

Osumnjičeni 37-godišnjak je, po raspisanoj potrazi, uhićen na PGP Bajakovo nakon čega je doveden u Policijsku postaju Dubrovnik na kriminalističko istraživanje. Po njegovu završetku, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protupravna naplata u pokušaju i kazneno djelo krađa uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.   

Vaša reakcija na temu