Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trgovački sud donio odluku o prodaji Spaladium Arene, s opremom je procijenjena na gotovo 60 milijuna eura

Trgovački sud donio odluku o prodaji Spaladium Arene, s opremom je procijenjena na gotovo 60 milijuna eura

Rasplet na vidiku?

Na prodaju ide Spaladium Arena, koja je s opremom procijenjena na gotovo 60 milijuna eura. Trgovački sud u Splitu odredio je skupnu prodaju nekretnina i ostale imovine tvrtke TPN u stečaju. Razlučno pravo upisano je u korist dvije austrijske banke i Zabe. Zastupnici nisu imali primjedbe na utvrđenu vrijednost dvorane i opreme. 

Imovina će se prodavati na javnoj dražbi FINA-e. Na prvoj dražbi ponudit će se za tri četvrtine utvrđene vrijednosti ili 44,8 milijuna eura, na drugoj za polovinu ili 29,2 milijuna eura, na trećoj za četvrtinu ili 14,9 milijuna eura, a na četvrtoj će biti ponuđena po početnoj cijeni od jednog eura. Jamčevina iznosi 5,9 milijuna eura. 

Prodaju Arene predložila je stečajna upraviteljica Natalia Mladineo uz obrazloženje da su koncem 2022. nastupile posljedice blokade žiro računa zbog aktiviranja ovršnih rješenja za komunalnu i vodnu naknadu. Stečajna upraviteljica pozvala je založne vjerovnike, Državno odvjetništvo i Grad Split na predujmljivanje troškova za konzerviranje opreme i pripremu objekta za zatvaranje, no nitko se nije odazvao.

Vaša reakcija na temu