Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Janno Nivergall from Pixabay Ugostitelj oštetio tvrtku i utajio porez

Ugostitelj oštetio tvrtku i utajio porez

Prijavljen je 31-godišnjak

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te utaje poreza i carine policija je osumnjičila 31-godišnjaka. 

Utvrđeno je kako je kaznena djela počinio od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. godine u svojstvu vlasnika i odgovorne osobe u trgovačkom društvu sa sjedištem u Vodicama. Utržak od pripreme i usluživanja pića nije u cijelosti uplaćivao na žiro-račun trgovačkog društva već je dio utrženog novca zadržavao za sebe. Dio novca kojeg je uplatio na žiro-račun također je potrošio za sebe putem poslovne kartice, čime je oštetio trgovačko društvo u iznosu od najmanje utvrđenih 103.830,06 eura.

Također je utvrđeno i da je tijekom 2022. godine onemogućio preglednost poslovanja trgovačkog društva, tako da nije vodio trgovačke ili poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi, čime je otežao preglednost poslovanja i imovinskog stanja trgovačkog društva.

'Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je s ciljem potpunog izbjegavanja plaćanja poreza za 2022. godinu, poreznoj upravi nije dostavljao prijave poreza na dodanu vrijednost, niti je obračunavao  i uplaćivao obvezu poreza na potrošnju, a što je bio dužan, na koji način je utajio iznos dužnih poreznih davanja u državni proračun RH, u visini od najmanje utvrđenih 25.528,70 eura. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku', poručila je policija.

Vaša reakcija na temu