Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UKINUTA PRESUDA Poduzetnik iz Sinja pušten iz zatvora, dobio je novo suđenje za spolno iskorištavanje maloljetnice

UKINUTA PRESUDA Poduzetnik iz Sinja pušten iz zatvora, dobio je novo suđenje za spolno iskorištavanje maloljetnice

Završio je iza rešetaka zbog kazne strože od pet godina zatvora

Zlatko Buljan, 62-godišnji poduzetnik iz Sinja, u listopadu prošle godine osuđen na sedam godina zatvora zbog tri teška kaznena djela protiv spolne slobode počinjena prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, dobio je novo suđenje. 

Visoki kazneni sud ukinuo je, naime, presudu splitskog Županijskog suda pa je Buljan pušten iz zatvora u koji je smješten jer mu je izrečena kazna stroža od pet godina zatvora. 

Novo sudsko vijeće utvrdit će je li Buljan znao da oštećena 17-godišnjakinja ima poteškoće u razvoju. Tužilaštvo tvrdi da jest, sudsko vijeće na kraju je zaključilo da nije, a Visoki kazneni sud drži da same godine nisu dovoljne da bi se zaključilo kako se radi posebno ranjivom djetetu. 

Oštećena je u doba kada se srela s Buljanom pohađala školu po posebnom programu. Vidjela je oglase koje je lijepio na autobusnim stajalištima kraj obrazovnih ustanova u Splitu. Tražio je djevojku za druženje uz naknadu. Tri puta je protivno njezinoj volji imao spolni odnos. Prijetio je da će ozlijediti nju i sestru ako išta kaže. Svaki put joj je ostavio po 200 kuna. Oštećena se povjerila prijateljici nakon čega je slučaj došao do policije i Državnog odvjetništva. 

Nedjelo pogrebnik nije priznao. Nije sporio da se nalazio s oštećenom, ali tvrdi da nije bilo prisile, a kazao je i kako nije znao za njeno stanje i mogućnosti rasuđivanja.

Vaša reakcija na temu