Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uz 'Bella ciao' završen skup SDP-a na Peristilu: Stop kriminalu, lopovima i nepotizmu! Ne dozvolimo da Irska bude naš najveći otok!

Uz 'Bella ciao' završen skup SDP-a na Peristilu: Stop kriminalu, lopovima i nepotizmu! Ne dozvolimo da Irska bude naš najveći otok!

Završni skup SDP-a održan je na Peristilu

Uz zajedničko pjevanje 'Bella ciao' na pozornici na Peristilu završio je skup socijaldemokrata za EU izbore koji je vodio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Na skupu su, među ostalim, govorili Ranko Ostojić, Biljana Borzan, Tonino Picula, Gordan Maras, Predrag Matić kao i domaćin, Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a. Ovacije je zaradio Ostojić koji se osvrnuo na lošu politiku Vlade prema migrantima, pozvao je da se ne zaboravi tko je donio slobodu Splitu, na što se zaorilo da su partizani.
Ostojić je obećao i da neće dozvoliti zaborav na antifašizam i najavio spomenik Palmini Piplović.

- Nemojte se sramiti uzvikivati to, nek se srame oni što nas žele svrstati na stranu poraženih - poručio je Ostojić.

Picula i Bernardić su nabrojili u koje se sve europske zemlje vraća socijaldemokracija, na što su svi na Peristilu povikali da će i u Hrvatsku.

Zanimljiv je bio i nastup Marasa koji je najavio pobjedu SDP-a na predsjedničkim, potom parlamentarnim izborima, a na kraju i Gorana Kotura na lokalnim izborima za gradonačelnika Splita.

Kažimo i da je Bernardić medijima rekao da mu je draga podrška Zorana Milanovića, ali da je ona očekivana od socijaldemokrata.

- Ponosan sam što je zadnji dan kampanje upravo u Splitu, simbolu otpora i simbolu antifašizma. Hvala na tome što ste u godinama iza nas sačuvali socijaldemokraciju, vi ste dio bolje i optimističnije Hrvatske. Posebno je to važno danas kada mnogi ljudi ne rade ili rade za niske plaće.

Podržite ovu listu, naš pobjednički tim koji Hrvatskoj vraća optimizam i nadu. Bez obzira koliko su nas pokušavali zaustaviti, koliko su nam govorili da nećemo uspjeti, nikada nismo odustajali, borili smo se i izborili za Hrvatsku EU. To je rezultat SDP-a.

Povezali smo Dalmaciju i Zagreb autocestom zahvaljujući Ivici Račanu, ali najvažnije, vraćali smo optimizam i nadu Hrvatskoj, a to nam je najpotrebnije danas. Dosta je kriminala, lopova, nepotizma u ovoj zemlji! - poručio je Bernardić koji je više puta naglasio kako je rezultat HDZ- a iseljena Hrvatska.

- U nedjelju postoje samo dva izbora, ako ste zadovoljni iseljavanjem, siromaštvo., aferama, ostanite kod kuće ili dajte podršku HDZ-u, ali ako niste zadovoljni i želite promjenu i Hrvatsku ravnopravnu u EU glasujte za SDP - kazao je.

Picula je, dodajmo, kazao da ne smijemo dozvoliti da 'Irska bude najveći hrvatski otok', aludirajući jasno u kojoj zemlji građani Hrvatske traže sreću

Vaša reakcija na temu