Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KRAJ Završena rasprava o onečišćenju zraka na Brdima i Neslanovcu
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

KRAJ Završena rasprava o onečišćenju zraka na Brdima i Neslanovcu

Organizirala se na inicijativu Davora Matijevića


13.48 - Završena je tematska sjednica o onečišćenju zraka na Brdima i Neslavnovcu. Više pročitajte ovdje.

13.05 - Tomislav Prljević, bivši tajnik splitskog HDZ-a, stao je u obranu Državnog inspektorata, čiji su predstavnici pozvani na današnju sjednicu Gradskog vijeća o onečišćenju kvartova Brda i Neslanovac, ali nitko nije došao. Više pročitajte ovdje. 

11.24 - Splitski gradski vijećnici debatiraju o zagađenju u kvartovima koji graniče sa Sjevernom lukom, no bez predstavnika Državnog inspektorata. Dobili su poziv kao i vodeći ljudi Lučke uprave, Lučke kapetanije i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, ali se nisu odazvali. Svoje nezadovoljstvo komunikacijom s Državnim inspektoratom izrazio je uoči sjednice i gradonačelnik Ivica PuljakViše pročitajte ovdje.

10.36 - Gosti na sjednici su završili sa svojim izlaganjima, a predsjednik vijeća je otvorio raspravu. Prvi na rasporedu je Igor Skoko koji govori u ime Kluba vijećnika Centra, a nakon njega slijedi Davor Matijević.

9.57 - Predsjednici vijeća GK Brda i Neslanovac su kroz prezentaciju vijećnicima prikazali kako izgleda život u njihovim kvartovima.

'Tražimo konkretna rješenja i tko je odgovoran za ovu situaciju koja nas je na kraju krajeva i dovela do prosvjeda, a i nas na ovu sjednicu. tko je odgovoran i koja su rješenja', poručila je Ivana Runjić, predsjednica GK Brda.

9.41 - Nakon nje, vijećnicima se obratio Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split i lučki kapetan, Željko Kuštera.

'Tamo svi naši koncesionari ispunjavaju ugovorom preuzete obveze, jednako tako Lučka uprava nema mogućnost kažnjavanja i nadzora, nije decidirano utvrđeno da je uzrok okolnih onečišćenja Luka d.d. Volio bi da svi budemo oprezni dok se to ne utvrdi', rekao je Mihanović te dodao kako je razgovarao s prosvjednicima unatoč njihovom neprimjerenom ponašanju i kako su zaključili da se oni sa svojim zahtjevima obrate Lučkoj upravi.

'Jamčio sam im da će Lučka uprava napraviti sve ono što je u okviru zakona, ali na žalost, od toga je prošlo mjesec dana i mogu konstatirati da nismo još dobili ni slova', rekao je Mihanović.

9.12 - Počela je tematska sjednica Gradskog vijeća Splita o onečišćenju zraka na Brdima i Neslanovcu. Organizirana je na inicijativu predsjednika SDP-a Split Davora Matijevića

Vijećnicima se obratila Danijela Šegvić voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša koja je kazala kako su mjerenja počela u ožujku 2023. godine.

- Imamo preliminarne izvještaje za zimsko i proljetno razdoblje i po tome je uočeno da dolazi do određenih prekoračenja, odnosno prekoračenja arsena - kazala je, između ostalog, vijećnicima.

Vaša reakcija na temu