Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HVZ Vatrogasci se i danas bore s velikim požarom na Čiovu, opožareno oko 450 hektara

Vatrogasci se i danas bore s velikim požarom na Čiovu, opožareno oko 450 hektara

Očekuju da bi ga do poslijepodne mogli staviti pod kontrolu

Požar koji je jučer poslijepodne izbio na Čiovu još nije pod kontrolom. Na terenu je oko 150 vatrogasaca s 40-ak vozila, a u gašenju pomažu i dva kanadera. 

Dobra vijest je što jutros više nema otvorenog plamena, a ako ne bude vjetra, vatrogasci očekuju da bi ga poslijepodne mogli staviti pod kontrolu. 

Iako je vatra noćas ozbiljno zaprijetila kućama u Žednome, nije nastradao ni jedan objekt.

'Situacija na požarištu Čiovo-Okrug Gornji Uvala Mavarštica puno je povoljnija nego jučer. Mjestimično još ima plamena i izdimljavanja, a tijekom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište.

Canadairi su poletjeli u 5.45 sati radi sanacije.

Unatoč jakom vjetru koji je puhao i otežavao gašenje, vatrogasci su uspjeli jučer tijekom popodneva i noći spriječiti njegovo širenje stoga nije bilo opasnosti za objekte.

Prema procjeni, izgorjelo je oko 450 ha trave i niskog raslinja', izvijestili su iz HVZ-a.

Vaša reakcija na temu