Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Foto Ivan i Veljko Martinović VIDEO Gori bivša tvornica Cetinka u Trilju

VIDEO Gori bivša tvornica Cetinka u Trilju

U tijeku je gašenje

18.20 sati - Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije potvrdio nam je kako je u hali koja je planula uskladišteno 1000 rolo bala sijena.
- Nema ugroze za stanovništvo, ni opasnosti od dima. Požar je lokaliziran. No, nas čeka posao cijele noći i idućeg jutra. Trebat će svih tih 1000 bala sijena izvaditi, rastresti i ugasiti. Iz Splita nam stiže pomoć u ljudstvu i cisterna s 30 tisuća litara vode - rekao nam je Kovačić.
Na požarištu je trenutačno 25 pripadnika JVP-a Sinj te DVD-ova Trilj i Sinj s osam vozila.

Kako doznajemo, vatrogasci su uspjeli spasiti jedan traktor koji se nalazio u tom prostoru.

Zanimljivo je kako ovaj prostor dijeli samo jedan zid od Muzeja triljskog kraja i dječjeg vrića.

Ranije objavljeno

Oko 17 sati planula tvornička zgrada Cetinke u Trilju.

U tijeku je gašenje.

Kako doznajemo u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u gašenju sudjeluje osmero pripadnika DVD-a Trilj s četirima vozilima te petero pripadnika JVP-a Sinj s trima vozilima.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su nam potvrdili kako su sve žurne službe na trenu. U ovom trenutku nema informacija o eventualno ozlijeđenim osobama.

Riječ je o derutnom prostoru u kojem su već izbijali požari. Tužan je to ostatak nekada velike tvornice.

Cetinka je otvorena 1958. godine. Ta tvornica za preradu plastičnih masa deset godina kasnije je proširena, a u najboljim godinama zapošljavala je i više od tisuću radnika. Početak propasti započeo je raspadom bivše države. U stečaj sa 65 radnika, otišla je 2009. godine.

Vaša reakcija na temu