Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: TikTok VIDEO RASIZMA U SPLITU Ispljuvala Azijatkinju u dućanu: 'You piece of yellow shit'

VIDEO RASIZMA U SPLITU Ispljuvala Azijatkinju u dućanu: 'You piece of yellow shit'

Djevojka je snimila scenu koja se odigrala ispred dućana

Azijatkinja koja je u lipnju sa svojim mladićem turistički boravila u Splitu pretrpjela je brutalan rasistički napad u samoposluzi na Zapadnoj obali. 

Dok je pokušavala kupiti vodu do nje je došla žena, koja je loše govorila engleski te je pljunula i rekla joj da je 'žuto govno' i da nema nikakvih prava.

'Gledala me u oči i pljunula. Odlučili smo otići iz dućana, a ta žena nas je čekala iza kase nakon što je platila proizvode koje je kupila te je po leđima udarila momka koji nije Azijat. Pozlilo mi je', prepričava djevojka na TikToku.

Kaže kako je pozvala policiju, ali kako se nitko nije pojavio.

Na snimku su splitsku policiju upozorili novinari.

'U posjedu smo snimke. Nastojat ćemo stupiti s oštećenom osobom u kontakt, a provjeravamo i sve pozive prema Centru 112 i utvrđujemo vrijeme događaja. Ova uprava ima nultu stopu tolerancije na ovakvu vrstu ponašanja, uostalom kao i sve druge policijske uprave u Hrvatskoj', rekao je Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Vaša reakcija na temu