Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAPELO NA PRVOM KORAKU Srušen natječaj za Sportsko-rekreacijski centar na Brdima

ZAPELO NA PRVOM KORAKU Srušen natječaj za Sportsko-rekreacijski centar na Brdima

Banovina mora platiti i troškove žalitelja

Natječaj za Sportsko-rekreacijski centar na Brdima je oborila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Osim što su poništili odluku o rezultatima projektnog natječaja, naložili su Gradu Splitu da plati troškove žalbenog postupka firmi Projektant u iznosu od 3.610 eura. 

Državna komisija je odluku donijela prije mjesec dana, objavila je javno koncem srpnja, o čemu se nisu 'pohvalili' u Banovini.

'Tijekom žalbenog postupka pred ovim tijelom izvedeni su dokazi pregledom i analizom dostavljenog dokaznog materijala koji se sastoji od obavijesti o projektnom natječaju, dokumentacije o nabavi, zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda, zapisnika ocjenjivačkog suda te ostalih dokaza. Žalba je dopuštena, uredna, pravodobna i izjavljena od ovlaštene osobe. Žalba je osnovana', stoji u rješenju obrazloženom na 14 strana. 

Nisu svi žalbeni navodi žalitelja uvaženi, spomenimo, neke je Grad uspio osporiti, ali nedovoljno. Žiri je izabrao rad, utvrdila je Državna komisija, onog autora koji se nije držao uvjeta natječaja.

Banovina će, doznajemo, postupiti po rješenju Državne komisije, sastat će se Ocjenjivački sud, napraviti novo rangiranje i s drugim autorom potpisati ugovor.

Pobjednik natječaja nije se očitovao na navode žalitelja, ali ima opciju žaliti se Visokom upravnom sudu. U slučaju njegove pobjede na sudu raskida se ugovor s drugim autorom i potpisuje opet s njim.

Cijeli proces realizacije centra Brda ovim se usporava sigurno nekoliko mjeseci, i to ako sve bude išlo bez dodatnih prepreka.

U stručnim krugovima nisu oduševljeni ovakvim uplitanjem Državne komisije jer smatraju da formaliziraju stvari kod odabira žirija, predstavljajući idejno rješenje kao neki službeni dokument. S druge strane, smatraju i da sam natječaj nije dobro pripremljen, posebno u domeni programa. 

Od pristiglih trinaest natječajnih radova s potpunom dokumentacijom, podsjetimo, Ocjenjivački sud najbolje je ocijenio rješenje autora Mirka Gusića, Filipa Ivaničeka i Matije Brnetića. Drugorangirani je autorski rad Mihovila Stojanovića, a treći Igora i Ivana Franića. Investitor, raspisivač, provoditelj i organizator je bio Grad Split.

U žiriju su sjedili Samuel Martin kao predsjednik, Vladimir Krstulović, Mate Žaja, Tomislav Lovrić i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

Ideju gradonačelnika Ivice Puljka o Sportsko-rekreacijskom centru na Brdima nisu podržali stanari okupljeni na Zboru građana prošle godine kada im je prezentirao projekt koncem prošle godine. No, krenulo se u provedbu, ali i palo na prvom koraku.

Vaša reakcija na temu