Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaposlenicima Banovine ne provjeravaju temperaturu pri ulazu u zgradu, što je s onima kojima je korona i karijes ista stvar?

Zaposlenicima Banovine ne provjeravaju temperaturu pri ulazu u zgradu, što je s onima kojima je korona i karijes ista stvar?

Provjeru ne treba obavljati zdravstveni djelatnik, može i zaštitar

Iako je u Banovinu dva puta ušao koronavirus, djelatnicima se ne mjeri temperatura na ulazu u zgradu. Posljednje brojke govore o tri oboljela i 30-ak u izolaciji, dok ih je u prvom valu bilo minimalno šest zaraženih Covidom-19. Banovina, inače, broji preko 450 zaposlenih.

- Ne mjerimo temperaturu, ali imamo svi obvezu nošenja maski stalno - odgovorili su nam u Banovini.

Kažu i da je obveza zaposlenicima izmjeriti doma, pa javiti ako je povišena. Sve bi to i moglo proći, ali upitno je zašto tako opasan virus u uvjetima širenja prepušten djelatnicima na odgovornost, ako postoji jednostavan način provjere. Pogotovo kada znamo da ima pojedinaca s ležernijim odnosom prema opasnosti od koronavirusa,  uostalom i predsjednik Zoran Milanović ga je usporedio s karijesom.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin kaže da javne ustanove imaju preporuku mjerenja fibre i zaposlenicima na ulazu te da to ne mora raditi zdravstveni djelatnik. Može, primjerice, za to biti zadužen i zaštitar na ulazu, kao što to viđamo u dosta ustanova.

Vaša reakcija na temu