Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by mana5280 on Unsplash ZAVOD ZA URBANIZAM: Promjene u Upravnom vijeću, uskoro će natječaj za ravnatelja

ZAVOD ZA URBANIZAM: Promjene u Upravnom vijeću, uskoro će natječaj za ravnatelja

Trenutačno ga kao v.d. vodi Dražen Pejković

Arhitekt Dragan Žuvela razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Zavoda za prostorno uređenje. Žuvela je razriješen na osobni zahtjev, a umjesto njega u ime Grada imenovana je Daša Gazde, dopredsjednica Društva arhitekata Splita (DAS). Gazde je odradila dva predsjednička mandata na čelu DAS-a.

Početna premisa prilikom formiranja Zavoda je da predstavnik DAS-a bude u Upravnom vijeću. Nakon 13 godina Žuvela je izašao iz upravljačkih tijela DAS-a, stoga je Gazde preuzela palicu u Upravnom vijeću.

Osnivanje Zavoda za urbanizam je ideja koju su najviše gurali upravo u DAS-u pod vodstvom Žuvele i Gazde, stoga i ne čudi da su jako angažirani kako bi profunkcionirao.

Zavod za urbanizam trenutačno kao vršitelj dužnosti vodi Dražen Pejković, nakon što je ravnateljica Janja Novaković podnijela ostavku.

Na prošlom Gradskom vijeću su 'olabavili' uvjete za izbor novog ravnatelja, čime se, kažu, proširio bazen u kojemu bi tražili nasljednika Novaković. Natječaj će uskoro biti raspisan.

Vaša reakcija na temu