Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Župan Boban dodijelio udrugama i umjetnicima 185 tisuća eura: 'Osigurat ćemo i dodatna sredstva'

Župan Boban dodijelio udrugama i umjetnicima 185 tisuća eura: 'Osigurat ćemo i dodatna sredstva'

Potpisan 141 ugovor

Župan Blaženko Boban svečano je udrugama, umjetničkim organizacijama i samostalnim umjetnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije dodijelio 141 ugovor vrijedan 185 tisuća eura na temelju zaključenog Natječaja za financiranje projekata, programa i aktivnosti iz područja kulture i društvenih događanja u 2024. godini iz županijskog proračuna.

'Dodjeljujemo poticajne mjere. Ovo su dragi ljudi, uglavnom volonteri, zaljubljenici u ono čime se bave. Slobodno vrijeme izdvajaju za dobrobit zajednice. Rebalansom proračuna osigurat ćemo dodatna sredstva kako bismo ugovore dodijelili i za još 114 udruga. Nemjerljiva je njihova vrijednost', istaknuo je Boban ovom prigodom. 

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Željko Primorac napomenuo je kako je posrijedi redoviti javni poziv kojim Splitsko-dalmatinska županija podržava rad udruga. Naglasio je ujedno kako je ove godine zabilježen rekordan broj prijava, rekordna su i sredstva. 

'Povjerenstvo je dodjeljivalo sredstva u pojedinačnom rasponu od 660 do 2600 eura. Kriteriji su bili utjecaj programa na zajednicu, broj članova društva, utjecaj aktivnosti na razvoj kulture, sporta i ostalih segmenata u kojima udruga djeluje', obrazložio je.

Ženski akademski rukometni klub Split jedan je od potpisnika ugovora. Ostvario je potporu za memorijalni rukometni turnir 'Dragica Palaversa'.

'Ona je bila članica našeg kluba i jedna od najboljih hrvatskih rukometašica u povijesti, stoga njoj u čast svake godine organiziramo turnir. Hvala Splitsko-dalmatinskoj županiji koja podupire nastavak naše tradicije', kazala je Danijela Ćukušić, predsjednica kluba. 

Zboru splitskih liječnica dodijeljena su sredstva za koncertni ciklus kojim je obilježio pet godina rada. Preciznije, ostvarena je potpora za realizaciju koncerta u Hrvatskom domu Split te u Komiži na Visu. 

'Imamo stabilne izvore financiranja, no mnogo znači pozitivna financijska konstrukcija. Uvijek ima izvanrednih troškova', komentirala je Danijela Rašić, osnivačica zbora. 

Na financijskim sredstvima zahvalna je i Ana Kapetanović iz KUD-a Komaštre iz Ogorja. Taj KUD, naime, organizira smotru folklora povodom Svetoga Jure, pri čemu ugosti 10-ak drugih društava. 

'Uz sredstva Općine Muć i sponzora iz našeg mjesta, pomaže nam i - i to ne prvi put - Splitsko-dalmatinska županija. Omogućava nam da odradimo smotru, putujemo i družimo se te tako širimo krug prijateljstva s društvima koja njeguju tradiciju kao i mi', zaključila je.

Vaša reakcija na temu