Foto: Pixabay KATASTROFALNA SITUACIJA Klinika za tumore ostala bez radiologa

KATASTROFALNA SITUACIJA Klinika za tumore ostala bez radiologa

Zadnji je zbog stresa završio na Hitnoj

Predstojnik Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice Ivan Milas za Index je rekao da je Klinika danas kompletno ostala bez svog tima radiologa, a da su im u pomoć došla tri specijalista i dva specijalizanta iz Vinogradske.

'Nakon što su kolege radiolozi iz naše Klinike dali otkaze, mi smo ostali na tri radiologa u Klinici. Dvije kolegice su još uvijek na bolovanju i danas je na posao došao samo jedan naš radiolog koji je ujedno voditelj Onkološke radiologije. No on nam je danas završio na Hitnoj zbog silnog stresa. Jutros je došao na posao, no kako je jedini radiolog tu i ostao je kompletno bez svog tima, jer su mu preostale dvije kolegice na bolovanju, odjednom mu je, zbog nagomilanog stresa, došlo loše. Nije se dobro osjećao i obratio se kardiolozima na Hitnoj. Sad ne znamo kad će se i on moći vratiti na posao. Danas funkcioniramo bez Odjela radiologije, već samo s liječnicima koji su došli u pomoć iz Vinogradske, rekao je dr. Milas.

Navodi kako je kolega bio pod iznimnim stresom zbog svega što se događalo.

'Predstojnica Zavoda za radiologiju Dijana Zadravec se danas zbilja trudi. Poslala nam je tri specijalista i dva specijalizanta i nekako se ono najnužnije odradilo. Morali smo pomaknuti jednu operaciju malog tumora dojke. Operacija je trebala biti ujutro, no radi čekanja radiologa pomaknula se za poslijepodne, na kraju je to odradio specijalizant pod nadzorom specijalista. Odradili smo najnužnije, kako će biti dalje, vidjet ćemo', rekao je dr. Milas.

'Danas još ne znamo kakva je situacija, predstojnica Zadravec garantira da je sve u redu, čekat ćemo da vidimo kakva je situacija na kraju radnog dana. Ministar Beroš zatražio nas je očitovanje o stanju u bolnici. On će sutra dobiti mišljenje Ravnateljstva, uključujući i mišljenje predstojnika Klinike za tumore i Klinike za traumatologiju", rekao je ravnatelj Vinogradske, dr. Marijo Zovako.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(96856, "");
Pregledaj komentare