Foto: HRT PREDSJEDNICA UDRUGE BOLNIČKIH LIJEČNIKA: Sustav se polako slomio. Odgovorni su Stožer i Vlada

PREDSJEDNICA UDRUGE BOLNIČKIH LIJEČNIKA: Sustav se polako slomio. Odgovorni su Stožer i Vlada

Traži se krevet više i u intenzivnim pogonima ali i po odjelima koji se prenamjenjuju

'Mogu reći, polako nam se sustav zbilja slomio. Neke bolnice su to već osjetile na svojim leđima, poput Čakovca, Varaždina, a vrlo vjerojatno se i Sisak bliži tom neslavnom rekordu, kao i sve ostale županijske bolnice. Moram priznati da se traži krevet više i u intenzivnim pogonima, ali i po odjelima koji se nažalost prenamjenjuju. Bojim se da smo s kapacitetima na pojedinim mjestima u pojedinim bolnicama zbilja došli do limita', kazala predsjednica Udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit za RTL

Liječnica osuđuje demagogije koje neki pokušavaju plasirati u medije. Podsjeća da se radi o zaraznoj bolesti koja je, da su mjere donesene na vrijeme i da se, kako kaže, 'na vrijeme postupilo sa zdravim razumom umjesto s političkim glavama', mogla biti spriječena. Tvrdi kako se brojni ljudi nisu uopće trebali zaraziti.

'Mi smo dovoljno rano, dovoljno jasno i dovoljno čvrsto upozoravali da mjere trebaju biti donesene puno ranije. One brojke koje su bile prije tri ili četiri tjedna govore upravo o ovim trendovima koje osjećamo na svojim leđima danas i koje, nažalost, pacijenti preživljavaju ili ne preživljavaju. One su posljedice nečinjenja i one su isključivo odgovornost Stožera i Vlade Republike Hrvatske', rekla je Šmit.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(80934, "");
Pregledaj komentare