Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Riješite se gljivica na noktima laserskim tretmanima
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Riješite se gljivica na noktima laserskim tretmanima

Povišenjem temperature gljivice gube sposobnost razmnožavanja, a daljnji porast temperature uzrokuje oštećenje i uginuće gljivičnih stanica

Zdravlje noktiju i kože, njega stopala i redovita medicinska pedikura preduvjeti su za lijepa i njegovana stopala. No, nekada ni to nije dovoljno jer nokte napadnu gljivice, kojih se nikako ne možemo riješiti.

- Onihomikoze su promjene noktiju uzrokovane gljivicama. Bolest karakteristično počinje na slobodnom rubu i vanjskim dijelovima nokta pojavom bjelkastih ili žućkastih promjena na ploči nokta, koje se postupno šire prema bazi nokta. Promjene mogu biti godinama iste, ali mogu napredovati do subungvalne hiperkeratoze (odebljanje nokta, odizanje nokatne ploče te konačno grudičasto mrvljenje i uništenje nokta) - objašnjava dr. Danijela Rašić iz centra Aqua Med.

Terapija su lokalni antimikotici, sistemska tj. peroralna terapija, antiseptici i opće higijenske mjere, a kao zadnja opcija - kirurško odstranjenje nokta. U novije vrijeme se za liječenje gljivičnih infekcija koristi laser, a u Aqua Med centru koriste njemački medicinski laser Asclepoin Mediostar NeXT.


- Tijekom laserskog tretmana se podiže temperatura u ploči nokta na preko 42,5 °C. Povišenjem temperature gljivice gube sposobnost razmnožavanja, a daljnji porast temperature uzrokuje oštećenje i uginuće gljivičnih stanica (tzv. toplinska smrt). Štetan učinak temperature zasniva se na koagulaciji gljivičnih proteina i na taj način se uništavaju gljivice - navodi dr. Rašić, koja u Aqua Medu obavlja laserske tretmane uklanjanja gljivica na noktima.

Potrebno je šest laserskih tretmana svaka dva tjedna i poslije toga kontrolni tretmani jedanput mjesečno (sve dok ne izraste zdrav nokat), a više informacija o ovom načinu liječenja objavljeno je na stranici Aqua Meda

Vaša reakcija na temu