Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović  U MOJOJ ULICI Fešta na Plokitama. Slavi se Dan kotara

U MOJOJ ULICI Fešta na Plokitama. Slavi se Dan kotara

'Želimo da osjete kako mislimo na njih'

Gradski kotar Plokite proslavio je svoj dan. Lijepa proljetna subota izmamila je susjede koji su se od 17 sati u velikom broju odazvali kvartovskoj fešti. Najviše je bilo djece za koje je uglavnom i osmišljen program proslave dana kotara.

- Najvažnije je što smo okupili naše susjede, a važnije od najvažnijega je što su tu naša djeca. Želimo da osjete kako mislimo na njih. Pozvali smo klauna Šarenka koji će izvesti program za najmlađe, na školskom igralištu se igra balun, sve prati prigodna glazba, a osigurali smo i malo hrane da se počastimo - nije krio zadovoljstvo predsjednik Gradskog kotara Plokite Luka Čelar, na čiju inicijativu se od prošle godine počeo obilježavati dan kvarta.

Istaknuo je kako smo svakog dana obasuti ružnim vijestima i svima je potrebno malo odmaka od negative. No, i ovo je dio njihove stvarnosti - prisni susjedi i puno igralište djece.

Čelar nam priča kako se vremena mijenjaju, ali smatra da je njihov kvart zadržao dušu, još uvijek susjedi paze jedni na druge.

Mališani i odrasli su uživali u keteringu, koji je bio poprilično bogat za kvart kojeg još zovu Siromašna.

Lagana glazba, lijep dan, ugodno društvo i odlična atmosfera... Danas ste trebali posjetiti Plokite, a ako imate volje, još imate vremena otići na pravu kvartovsku feštu.

Vaša reakcija na temu