Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'UJE OIL BAR' JAČI OD KORONE 'Pokušavamo zadržati sve radnike u proizvodnji i logistici, za sada smo uspjeli!'

'UJE OIL BAR' JAČI OD KORONE 'Pokušavamo zadržati sve radnike u proizvodnji i logistici, za sada smo uspjeli!'

Proizvodnja nam pojačano radi na novim proizvodima koje razvijamo za trgovačke lance, prije svega za proizvode našeg branda Nona, a ostali djelatnici zaposleni su na nabavi i distribuciji za naš web shop

Tržnice i restorani su zatvoreni, ali neki se ugostitelji ne predaju i potpuno su se preorijentirali na dostavu hrane. Jedan od njih je i Uje oil bar, brand ekstenzija snažnijega Uja koje je također jako pogođeno krizom izazvanom korona virusom.

U Uje oil baru su kreirali poseban meni za dostavu i spojili se sa svim dostavnim kanalima poput WoltaDobar teka i Pauze, a dostavu vrše i samostalno.

Već danima njihova su jela zbog kreativnosti ponude i prihvatljivih cijena na vrhu liste po broju dostavljenih jela na ovim servisima u Splitu.

U ponudi Uje oil bara, koji svoju ponudu svakodnevno ažurira na Facebooku, dalmatinske su uspješnice poput pašticade, tingula i manistre s toćom. Cijene jela se kreću od 25 do 60 kuna, a u ponudi imaju i cijelu sirnicu za 25 kuna ili fetu torte od rogača za 15 kuna.

- Imali smo izbor zatvoriti i ljude poslati na minimalac, jer otkazi nam ne padaju na pamet ili nastaviti raditi i pokušati makar nešto uprihoditi i ostati zdravi u glavi. Cijene s kojima smo sada izašli ne bi mogle pokriti plaće u vrijeme prije krize, ali sada su stvari nešto drukčije. Uvjereni smo da je ovo što radimo dobro i za nas, jer bismo izludili doma čekajući da sve završi, a i za naše sugrađane kojima donosimo mali komadić našeg restorančića, a posebno za neke naše drage pretplatnike kojima ponekad skuhamo i po želji - kaže nam Leopold Botteri, jedan od vlasnika Uje oil bara koji je sličnu filozofiju primijenio i na ostatak svojega poslovanja.


Prihodi Uja su se, kaže nam, strmoglavili, ali nisu se predali. Nikome nisu dali otkaz i pokušavaju svoj posao prebaciti na web i pojačati suradnju s trgovačkim lancima s kojima ionako već dobro posluju.

- Izgubili smo ogroman dio prihoda od vlastitih maloprodaja i od suradnje sa Croatiom Airlines, ali pokušavamo zadržati sve radnike u proizvodnji i logistici. Za sada smo uspjeli. Proizvodnja nam pojačano radi na novim proizvodima koje razvijamo za trgovačke lance, prije svega za proizvode našeg branda Nona, a ostali djelatnici zaposleni su na nabavi i distribuciji za naš web shop u kojem smo u svega nekoliko dana kreirali potpuno novu ponudu osnovnih namirnica. Ponudu su prepoznali ljudi čiji roditelji žive sami u nekom drugom gradu i koji svojim bližnjima preko interneta mogu iz jednog grada kupiti proizvode koji će im biti dostavljeni u drugom gradu - kaže nam Botteri, čija se ponuda može pogledati na www.uje.hr.

Ništa manje aktivni nisu ni u Uje deliju koji je u ponudu uvrstio proizvode renomiranih trgovaca sa splitskoga pazara koji su ostali bez mogućnosti plasmana svojih proizvoda. U Uje deliju koji je smješten u Zadarskoj ulici u Splitu može se naručiti dostava na kuću, a u ponudu su uvršteni proizvodi OPG Ivin dvor, orašasti plodovi i gljive OPG Andričić, limuni i drugi poljoprivrednih proizvoda malih proizvođača, a od utorka će biti dostupni i proizvodi mljekare Veronika. Zbog velikog interesa u Uje deliju će nastaviti s proširenjem asortimana i dostavama koje su za sada ograničene na područje Splita. Čitavu ponudu proizvoda možete pronaći na njihovim agilnim Facebook stranicama.

- U Deliju nam je posljednjih dana hit sirnica koju pečemo u Uje oil baru i koja je zaista posebna. Nju pomalo potiskuje voće i povrće koje imamo tek od petka, a vjerujem da će interes rasti i narednih dana jer uspostavljamo sve zanimljivije suradnje - kaže nam Botteri koji tvrdi da su njihovi dostavljač educirani da maksimalno distancirano odrade dostavu, a mogućnost kontakta svodi se na minimum.

Proizvodi iz Uje oil bara mogu se kupiti karticom preko već spomenutih servisa ili gotovinski s točno pripremljenim iznosom. Slično je i s proizvodima iz Uje delija za koje se može u web shopu kupiti kupon tako da se izbjegne bilo kakav kontakt s dostavljačem. U suprotnom je potrebno pripremiti točan iznos kako bi zaštitili i sebe i dostavljača.

Botteriju smo postavili pitanje i o besplatnim obrocima i donacijama za koje smo čuli, ali o tome nije želio govoriti. Svi mi, rekao nam je, u ovo teško vrijeme radimo koliko možemo da pomognemo svojim bližnjima i zajednici da ovo što brže i bezbolnije prebrodi.

Vaša reakcija na temu