Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mari Kanezaki from Pixabay Besplatne dječje radionice u Knjižnici Ravne njive

Besplatne dječje radionice u Knjižnici Ravne njive

Za vrtićki uzrast i učenike nižih razreda

Gradska knjižnica Marka Marulića Split u Knjižnici Ravne njive, na adresi Hercegovačka 40, Split sljedeći tjedan organizira dvije besplatne ljetne radionice namijenjene djeci.

Polaznici ljetnih radionica moraju biti članovi GKMM-a. Članarina za djecu i mlade do 18. godine je besplatna, a radionice su predviđene za djecu vrtićkog uzrasta te nižih razreda osnovne škole.

Likovna radionica za djecu pod nazivom 'Jedrilica i geometrijski likovi' održat će se u utorak, 9. srpnja s početkom u 18.00 sati. Predviđeno trajanje je jedan sat. Na radionici će djeca imati priliku upoznati se s jedrilicom i raznim geometrijskim likovima. Manji polaznici će učiti kako ih imenovati, dok će stariji naučiti prepoznati i koristiti te oblike u svojim radovima. Kombiniranim tehnikama kolaž papira i flomastera, uz rezanje, lijepljenje i oblikovanje vježbat će finu motoriku te će djeca imati priliku istraživati različite oblike, boje i materijale kako bi potaknuli njihovu znatiželju i kreativnost. Voditeljica radionice je Tina Perić, magistra likovne kulture i grafička dizajnerica.

Radionica za djecu 'Što sve živi u moru?' održat će se u srijedu, 10. srpnja 2024. s početkom u 17.30 sati. Radionica se odvija u sklopu projekta Reconnect science with the blue society (Blue-connect 2) koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru HORIZON MSCA Researchers’ Night poziva. 

Daria Ezgeta Balić, znanstvenica Instituta za oceanografiju i ribarstvo, koja pored samog znanstvenog rada, jako voli educirati djecu o važnosti mora kroz interaktivnu prezentaciju djecu će upoznati s različitim organizmima koji žive u moru te s prirodnim procesima koji se tamo odvijaju. Posebna pažnja bit će posvećena posljedicama ljudskog djelovanja na morski ekosustav, a djeca će saznati kako mogu doprinijeti očuvanju mora. Drugi dio radionice je praktične prirode. Djeca će imati priliku promatrati plankton pod  mikroskopom te će učiti kako odrediti vrstu i starost školjkaša, zaigrat će igru o moru i slično.

Vaša reakcija na temu