Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Split EPILOG U TEATRU: Članovi Kazališnog vijeća podnijeli ostavke!

EPILOG U TEATRU: Članovi Kazališnog vijeća podnijeli ostavke!

Gradonačelnik Ivica Puljak nije uvažio njihov stav o nepovjerenju intendantu

Nakon održane 19. sjednice Kazališnog vijeća HNK Split, danas su svi njegovi članovi podnijeli neopozivu ostavku.

'U okviru zakonskih propisa i naših stručnih znanja nastojali smo odgovorno i savjesno pridonijeti radu HNK Split. Već duže vrijeme smatramo da situacija u nacionalnoj kući nije dobra i pokušali smo na različite načine, unutar djelokruga i ovlasti Kazališnog vijeća, ukazati na uočene nedostatke u radu aktualne uprave. 

Zbog puno puta ponovljenih zahtjeva za poštivanjem rokova i procedura, usklađivanja i ostvarivanja programa nacionalne kuće kao i zbog nemogućnosti daljnjeg neovisnog obavljanja vijećničke dužnosti, u ovom nam se trenutku ostavka čini jedinim moralnim i ispravnim činom.

Zahvaljujemo Gradu na ukazanom povjerenju i na suradnji koju smo tijekom ovog razdoblja ostvarili. Posebno zahvaljujemo svim djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta Split na njihovoj pomoći i susretljivosti.

Hrvatsko narodno kazalište Split institucija je od izuzetne važnosti za kulturni život Splita i vjerujemo da će svi dionici dati sve od sebe da nacionalno kazalište zadrži svoje mjesto 'hrama kulture' na ovim prostorima', stoji u priopćenju kojeg potisuju prof. dr. sc. Magdalena Nigoević, predsjednica, Luka Jadrić, potpredsjednik, te članice Mila Botteri Bulimbašić, Marija Ramljak i Helena Petković.

Podsjetimo, gradonačelnik Ivica Puljak nije uvažio njihov stav o nepovjerenju intendantu Vicku Bilandžiću.

Vaša reakcija na temu