Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FA Jedinstvu 2. mjesto na svjetskom festivalu folklora Folk Fest Skopje

FA Jedinstvu 2. mjesto na svjetskom festivalu folklora Folk Fest Skopje

Ovaj svoj uspjeh posvećuju preminuloj dugogodišnjoj predsjednici društva Ružici Mikačić

Još jedan veliki međunarodni uspjeh splitskog Jedinstva.

Članovi FA Jedinstvo osvojili su 2. mjesto na velikom svjetskom festivalu folklora 'Folk Fest Skopje' održanom u glavnom gradu Sjeverne Makedonije od 22. do 26. srpnja. Vrijednu nagradu splitski su folkloraši osvojili u jakoj konkurenciji 16 zemalja iz cijeloga svijeta. 

Među odličnim natjecateljskim ansamblima iz Meksika, Malte, Gruzije, Njemačke, Cipra, Bugarske, Litve, Mađarske, Poljske, Gruzije, Turske, Njemačke, Španjolske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, jedinstveni članovi splitskog ansambla oduševili su stručno povjerenstvo festivala i zaslužili titulu viceprvaka ostavši samo na korak do pobjednika iz Bugarske.

Unatoč tužnim vijestima iz Hrvatske, članovi Jedinstva su kao i uvijek profesionalno obavili svoju misiju veleposlanika Hrvatske, a ovaj svoj uspjeh posvećuju preminuloj dugogodišnjoj predsjednici društva Ružici Mikačić.

Ova se nagrada lijepo uklopila u slavljeničku godinu Jedinstva jer upravo ove 2024. obilježavaju svoju 105. obljetnicu koja je ispunjena nizom događanja, raznih svečanosti i mnogobrojnih koncerata. Naravno tu su i čuvene turneje Jedinstva kojih će u ovoj godini biti, kako najavljuju splitski folkloraši, rekordan dvocifreni broj. A neke od najavljenih će zaista biti posebne kako i priliči velikoj obljetnici najstarijeg folklornog ansambla na hrvatskoj obali.

Povratak svjetskih viceprvaka u Split se očekuje ovaj vikend, nakon čega se FA Jedinstvo vraća u žestok ritam svoje ljetne izvedbene sezone. Tu se posebno izdvajaju nastupi na 70. Splitskom ljetu u tri izvedbe opere 'Ero s onoga svijeta', jedna u Vrlici i dvije na Benama, te dugo očekivani samostalni cjelovečernji koncert 11. kolovoza na Plinari. 

Ulaznica za ovaj koncert je ostalo još malo, a preostale se mogu nabaviti putem linka https://hnk-split.mojekarte.hr/hr/fa-jedinstvo-split/ulaznice-618711.html

Pred Jedinstvom je u predstojećem razdoblju očigledno mnogo posla, jer pored navedenog očekuje ih i njihov „Šotobraco Splitom” te velika organizacija 3. Međunarodnog festivala folklora Split 2024. koji će se održati na pozornicama i trgovima Splita, Podstrane, Trogira i Solina od 19. do 25. kolovoza.  


Vaša reakcija na temu