Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević FOTO: U Trilju započeo Thrill Blues Festival

FOTO: U Trilju započeo Thrill Blues Festival

Pod motom 'Održimo blues mladim'

Sinoć je u Trilju započeo 7. Thrill Blues Festival. Prva večer je protekla u akustičnim tonovima.


Prva je nastupila lokalna grupa 'D`Bluz' koju čine Zlatko Norac pjevač, gitarist i mandolinist, Mario Benja gitarist, Jure Masle gitarist i Valentino Pletikosić usnoharmonikaš. Zatim je nastupio devetnaestogodišnji Jadran Mihelčić iz Zagreba. Svojom svirkom za klavirom i odličnim vokalom ugodno je iznenadio sve prisutne a izveo je i par autorskih skladbi.


Nakon Jadrana stigao nam je norveški duo 'Jolly Jumper & Big Moe' kojeg čine Jan Erik Moe pjevač i gitarist te Kjell Inge Brovoll usnoharmonikaš a publici su se predstavili iskonskim blues skladbama.


Sljedeći je nastupio francuski dvojac Mathis Haug i Benoit Nogaret koji su uz standardne blues pjesme izveli i nekoliko autorskih skladbi.


Poslastica večeri je svakako bio nastup 'Kyle Brox dua' a uz Kylu je nastupio i njen suprug Danny Blomeley na gitari. Veoma moćnim glasom osvojila je srca svih prisutnih a iza svake pjesme je nagrađena gromkim aplauzom. Pokazala je i umijeće sviranja flaute a vrhunac je bila njena interpretacija Cohenove pjesme 'Hallelujah' uz koju su zapjevali i svi prisutni.Za sam kraj izašlo se iz akustičnog dijela te su domaće blues snage oformile grupu instrumentalista koje su odsvirale šest pjesama a vokali su im bile pjevačice iz poznatog tv showa 'The vioce'. Prva je nastupila odlična Duška Brčić Šušak koja je svojim nastupom oduševila sve a glazbeni uzor joj je američka blues pjevačica Beth Hart.


Martina Brčić također iz 'The Voica' je oduševila prisutne izvedbom pjesama Janis Joplin i '4 non blondes'.

Sudeći po njima dvjema i Jadranu Mihelčiću nema straha za budućnost domaće blues scene i želimo im što više ovakvih sjajnih nastupa.


Festival se nastavlja i večeras nastupom mladih snaga zatim grupom 'Jeremiah', 'Matt Pascale Bandom' iz Italije, britansko- španjolskom grupom 'Toby Squirrel' i na kraju Toby Lee iz  Ujedinjenog kraljevstva. 

Djelić ozračja donosimo u fotogaleriji Radomira Đurđevića.

Vaša reakcija na temu