Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Održana Humanitarna brucošijada

FOTO Održana Humanitarna brucošijada

Prikupljeno je 14 517 eura

U organizaciji Studentskog  katoličkog centra u Splitu (SKAC_St) u suradnji sa Studentskim centrom Split u restoranu Kampus održala se Humanitarna brucošijaca, uoči najvećeg nacionalnog volonterskog  projekta mladih 72 sata bez kompromisa.
Najveća splitska menza još je jednu godinu za redom pretvorena u mjesto dobre energije.

Večer je otvorila grupa Best koja je studente rasplesala starim hrvatskim hitovima. U ime grupe Best  pjevačica Marija je poručila: 'Uvijek budite dio humanitarnih akcija jer nam je to stvarno  potrebno u ovome velikom svijetu jer se svatko bori sa svojim borbama koje su nevjerojatne i teško je  o njima pričati na glas. Čast nam je što smo tu i što možemo pomoći i biti tu jedni za druge'.

Već odličnu atmosferu je dodatno podigao i Marino Jakobić koji je studente počastio pretpremijerom  svoje nove pjesme 'Prvi dani jeseni'.

'Atmosfera je brutalna. Košulja mi je ko da sam u bazen skočija. Stvarno fenomenalna. Kad je nešto  humanitarno uvijek nađem način da dam svoj doprinos. Pa makar i ima fibru, doša bi', rekao je Marino te poručio: 'Ja sam pjevač ljubavnih pisama tako da je moja poruka uvijek ljubav'.

Dalmatino je studente podigao na noge svojim velikim hitovima na koje će mnogi od njih uploviti u  bračne vode, a s pozornice su poručili:'Atmosfera je takva da sve pršti od mladosti i lipote. Guštali smo i uživali. 'Uvijek iskoristite svaku priliku da činite dobra djela znanima i neznanima  svugdje i svagdje, a sebe poboljšavajte. Tako činimo svijet boljim'.

Što posebno inspirira Taxi bend da budu dio ove humanitarne akcije pitali smo pjevačicu Katarinu Đuderiju.
'Inspirira nas najviše to što je istinska radost u dijeljenju tako da smo počašćeni biti dio ove vaše  priče. I svaka čast svima koji na bilo koji način sudjeluju u ovoj akciji. Najbolji je osjećaj da s onim što  radimo možemo doprinijeti i to je ono što nas ispunjava', kazala je.
Vrhunac večeri bio je Jole koji je s nama podijelio par riječi.
'Ja kad god iman vrimena ja dam svoj obol. Atmosfera je užarena. Stvarno veliko hvala svim  volonterima, konobarima, čistačima, svima koji su dali dio sebe da bi se ovo organiziralo. Stvarno  svaka čast na ovakvoj organizaciji. Mislim da smo mi kao narod uvijek topli i poznati da se odazivamo  na svaki poziv za pomoć', poručio je Jole.

'Od ulaznica za Humanitarnu brucošijadu prikupljeno je 14 517 eura. Veliko hvala svima koji su pomogli  ovoj akciji, a ako i vi želite dati svoj doprinos možete to učiniti uplatom na humanitarni broj računa  HR0224840081502032800 koji je otvoren do 7. studenoga. 

Ove godine prikupljena sredstva idu za novoosnovani mobilni pedijatrijski palijativni tim pri Domu  zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Od prikupljenih sredstava nabavit će se potrebna medicinska  oprema i uređaji za nesmetan rad liječnika koji će sudjelovati u liječenju i podržavanju kvalitete života  djece u njihovim obiteljskim domovima

Hvala vam na svakom vašem doprinosu!', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu