Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Brboleža FOTO Udruga Srce promovira volonterstvo

FOTO Udruga Srce promovira volonterstvo

Osmislili su paletu aktivnosti pod nazivom 'Eko radionica s edukacijom uz Okrugli stol i kreativno izražavanje'

Udruga Srce Split priključila se Nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira s volonterima OTP banke i tako postala još jedna kap koja čini veličanstveni slap.

U aranžmanu tima sastavljenog od edukatorice mentorice i voditeljice Eko radionice sklopljena je paleta aktivnosti pod nazivom 'Eko radionica s edukacijom uz Okrugli stol i kreativno izražavanje'.

Članovi Udruge Srce sa svojim osobnim asistentima i volonterima OTP banke su slušali prezentaciju 'Ekologija i specifičnosti života i njegovih oblika'. Zatim im je voditeljica Eko radionice prezentirala uporabljiv materijal i prijedloge za kreativni rad.

Zajedno s volonterima formirao se Okrugli stol gdje su korisnici uz pomoć volontera evaluirali odslušanu prezentaciju i davali prijedloge kako svaki pojedinac može očuvati prirodu. Razvila se diskusija, razmjena mišljenja i iskazivanje osobnih stavova. Uz slogan 'Otpad uredi, eure uštedi' izrađivali su se ukrasni predmeti od recikliranih materijala koji su korisnici darivali volonterima i svojim osobnim asistentima.

Ovom radionicom članovi udruge Srce, sa svojim asistentima i volonterima, javnosti su odaslali snažnu poruku potrebe očuvanja okoliša, biološke raznolikosti i ekološke osviještenosti pružajući primjer drugima svojim osobnim djelovanjem i angažiranošću. U skladu s prirodom i nikako drugačije jer priroda pamti pa se tako svi nadamo da čovjek neće posjeći zadnje stablo, uhvatiti posljednju ribu i zatrovati posljednju rijeku da bi shvatio da novac neće moći jesti.

Vaša reakcija na temu