Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Nikad više princeza na 64. Međunarodnom dječjem festivalu nego što je danas

FOTOGALERIJA: Nikad više princeza na 64. Međunarodnom dječjem festivalu nego što je danas

Provjerite detaljan program

Nikad više princeza na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku što ove srijede 3. srpnja. Naime, u današnjem su programu na rasporedu 'Crvenkapica' i 'Pepeljuga'. Riječ je o lutkarskoj predstavi i baletu. 'Crvenkapica' će u goste na gradsko kupalište Jadrija, a 'Pepeljuga' u izvedbi Nacionalne opere i baleta iz Sjeverne Makedonije stolovati večeras na ljetnoj pozornici. 

Nerijetko svoje umijeće gosti festivala pokažu na nekoliko festivalskih razina pa će tako Ada Burke, kazališna glumica i producentica iz Londona, inače voditeljica lutkarske radionice i radionice teatra sjena, večeras na šibenskoj Poljani gostovati i u programu 'Trgovi i ulice'. Što su pripremili slijedi u programu u nastavku, a ovdje ćemo samo podsjetiti da pored programa na pozornicama, posjetitelji 64. MDF-a još uvijek stignu razgledati festivalske izložbe u Galeriji sv. Krševana na Gorici 'Odlazak' akademske grafičarke Anite Celić Cella, u Muzeju grada Šibenika, 'Zaboravljene stvari', također cijenjene akademske grafičarke, Agate Lučić, dok u Studiju Galerije sv. Krševana posjetitelja čekaju radovi učenika osnovnih škola iz Hrvatske na temu 'Tri, dva, jedan - strip je spreman'. I naravno, tu je najveća open air galerija - festivalske zastavice na ulicama i trgovima Krešimirovog grada.

19 sati - Perivoj Roberta Visianija - Jokai, interaktivni park, Španjolska

U vremenima kada elektronički uređaji monopoliziraju način igranja, Jokai nastoji sa svojim ručno izrađenim igrama promovirati autonomnu, kreativnu i kooperativnu igru, pritom promičući međugeneracijske odnose. Larun je instalacija sastavljena od zbirke kreativnih ručno izrađenih igara inspiriranih baskijskom mitologijom, s ekskluzivnim dizajnom, kako u tehničkoj tako i u umjetničkoj izvedbi.

U sklopu zbirke igara Larun postoje dva igraća prostora: Mari - prostor namijenjen starijoj djeci i odraslima sastavljen od različitih igara, gdje se sudionike potiče na razvijanje različitih vještina kao što su: preciznost, koncentracija, strategija i suradnja i Montessori Gunea - igraći prostor opremljen Montessori materijalima namijenjen djeci od 0 do 3 godine. Igre su ekskluzivno dizajnirane kako bi djecu potakle na samostalno razvijanje mašte, kao i na eksperimentiranje i senzornu manipulaciju djeteta, promičući njihovu autonomiju i sigurnost.

20 sati - Gradsko kupalište Jadrija - 'Crvenkapica', Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

Autori i izvođači: studenti studija glume i lutkarstva, Lora Kovač i Rafael Anočić, pod mentorstvom izv. prof. dr. art. Maje Lučić i sumentorstvom umjetničkog suradnika Gorana Guksića, suradnica ass. Matea Bublić.

20 sati - ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić - 'Ljuljačka', Karagoz and Hacivat Shadow Puppet Theatre, Turska i Yunus Emre Institute London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Između Karagöza i Hacivata uvijek vlada nesporazum. Ponekad namjerno, ali najčešće nenamjerno, Karagöz pogrešno tumači Hacivatove namjere. Naime, Karagöz je star i često tvrdi da on uistinu ne može čuti to što Hacivat govori i izmišlja. Dodatno, Karagözova glavna karakteristika je njegova tvrdoglavost - on se nerado predomišlja i stalno pronalazi isprike kako bi nastavio raditi stvari na svoj način. Naposljetku, oni zajedno počinju raditi na donošenju velike ljuljačke u susjedstvo, što će zahtijevati više suradnje i međusobnog razumijevanja, rušenja barijera njihove netrpeljivosti.

Igra: Ada Burke

Pomoćnik u izvedbi: Rusen Tuzcu

20.30 sati - Trg Poljana - 'Pokretni muzej cirkusa', Cirkorama, Zagreb

Pokretni muzej cirkusa je muzej u koferu koji kroz vergl slike i tonski zapis predstavlja razvoj suvremenog cirkusa u svijetu. Urnebesni povijesni pregled odrastanja cirkusa kao umjetnosti od Rimskog carstva do danas. Narativ ove predstave postavljen je kao svojevrsni povijesni spektakl koji na edukativan i zabavan način obrađuje temu cirkusa poigravajući se s likovima i situacijama koji su povijesno bitni za razvoj ove umjetnosti.

Izvođači: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić, Nikola Mijatović, Ratko Bokić

21 sat - Ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske) - 'Pepeljuga', Nacionalna opera i balet, Sjeverna Makedonija

Jazzino – jazz za dicu poslastica je za sve ljubitelje glazbe, posebno djecu i one koji još nisu zaboravili osjećaj djetinjstva. Taj poseban obiteljski koncert uvodi nas u svijet jazza, pomno odabranim i posebno aranžiranim glazbenim repertoarom. Poznati i vrhunski pulski jazz glazbenici zasvirat će dječje hitove u njihovom novom i drukčijem obliku. Tijekom koncerta imat ćemo priliku uživati u glazbenim instrumentalima, vokalnim dionicama, interakciji s publikom te se prepustiti upoznavanju jazza kao glazbenog žanra na krajnje neformalan i zabavan način.

Kostimograf i scenograf: Matija Ferlin

Glazbu aranžirao: Carlos Andrés Fagin

Oblikovatelj svjetla: Dario Družeta

Oblikovatelji zvuka: Bruno Legović, Vedran Đukić

Bend:

Srđan Kuzmanović - kontrabas

Marco Quarantotto - bubnjevi

Carlos Andrés Fagin - klavir

Sonja Domitrović - saksofon

Branko Sterpin - truba

Vaša reakcija na temu