Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Čitateljica našeg portala postala Priska na jedan dan, pogledajte kako je Ivana zabljesnula na Peristilu

FOTO/VIDEO Čitateljica našeg portala postala Priska na jedan dan, pogledajte kako je Ivana zabljesnula na Peristilu

U suradnji s Turističkom zajednicom Splita izabrali smo Splićanku, inače, magistru forenzike i psihoterapeutkinju pod supervizijom

Manifestacija 'Štorije Dioklecijana' započela je sinoć na Peristilu programom 'Togas & Tetrars', a danas se nastavila programom 'Being Prisca', osmišljenim kao jedinstvena suradnja Turističke zajednice Splita i Dalmatinskog portala. Odabrali smo jednu našu čitateljicu koja je preuzela ulogu carice Priske u tradicionalnom podnevnom obraćanju na veličanstvenom Peristilu. 

Ivana Radmilo, inače magistra forenzike i psihoterapeutkinja pod supervizijom, uskočila je u ovu ulogu kao da je godinama obnaša. Ova prestižna prilika 33-godišnjoj Splićanki omogućila je da iskusi ne samo povijesni duh Splita, već i pravu čaroliju carskog tretmana. U suradnji s iskusnim vizažisticama, garderobijerima i cijelim timom stručnjaka, naša carica Priska zabljesnula je u svojoj punoj raskoši. 

Ivana je bila u pratnji samog cara Dioklecijana i s njim je izašla pred okupljeno mnoštvo na Peristilu, stvarajući veličanstven prizor koji će ostati u sjećanju svih prisutnih. Josip Subašić, dugogodišnji Dioklecijan, pomogao je novopečenoj carici u pripremama, dok se za njen make up pobrinula vizažistica Ana Sićenica.

- Imala sam tremu, ali sam se osjećala sigurno i veličanstveno. Ovo je moj grad i drago mi je što sam mogla biti Priska na dan. Uskoro mi je rođendan, tako da se zahvaljujem na najboljem poklonu koji sam mogla dobiti. Bilo je lijepo, mogla bih se naviknuti na ovu vladavinu ha, ha - otkrila je dojmove Ivana svom Dioklecijanu na kraju, a Josip se nadovezao:

- Tko se ne bi osjećao sigurno pored ovoliko rimskih vojnika koji te čuvaju.

Pogledajte fotogaleriju i videozapis s događaja ‘Being Prisca’.

Vaša reakcija na temu