Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press Idući vikend treći Dalmatia Šibenik outdoor festival, evo što se sprema

Idući vikend treći Dalmatia Šibenik outdoor festival, evo što se sprema

Natjecanje u pet disciplina i popratan program

Bliži se treći Dalmatia Šibenik outdoor festivala - održat će se 21. i 22. rujna na plaži Lozica u Rogoznici. 

Sudionici ovogodišnjeg izdanja natjecat će se u čak pet disciplina: trailu 5, 11 i 24 km, SUP-u, kajacima te u dvije nove - fitness izazovu na otvorenom te aquatlonu za djecu i odrasle. Očekuju ih i besplatne radionice SUP-a i joge, vođena biciklistička tura, sportski show za djecu. K tome, ove će se godine DŠOF-u priključiti udruga Aurora s W-slalomom.


Novi DŠOF organizatori otvaraju vodenim sportovima: natjecanjem u SUP-u koje je na rasporedu u subotu, 21. rujna, u 10 sati na plaži Lozica u Rogoznici te kajacima koji su na rasporedu u 11.30. 

'U 15.30 manifestacija se prebacuje na nogometni teren Lokvica u Rogoznici, gdje će se održati natjecanje u fitness izazovu na otvorenom. Nova ovogodišnja natjecateljska disciplina u sklopu DŠOF-a odvijat će se kroz pet etapa, prilagođena je svim dobnim skupinama i razinama fizičke spreme te će biti odvojena muška i ženska konkurencija', poručuju organizatori iz TZ-a Šibensko-kninske županije, TZ-a Rogoznica i Break a leg agencije.

Nedjelja započinje s čak tri traila. Trail 24 km starta u 10 sati, dok trailovi 5 km i 11 km počinju u 10.30. Svi su planirani na plaži Lozica u Rogoznici. 

U 14 sati sati na rasporedu su Aquatlon mali i Aquatlon srednji za djecu te u 15 sati Aquatlon veliki za odrasle.

'Osim natjecateljskih disciplina, u Rogoznici vas očekuje i program za djecu te besplatne radionice. Tako je u subotu u 11 sati na rasporedu besplatna radionica SUP-a za djecu i odrasle pa svi oni koji još uvijek nisu probali ovaj popularni vodeni sport, mogu se u njemu okušati.

U nedjelju u 10.30 pripremamo vam zanimljiv program za djecu pa vas na plaži Lozica očekuje sportski show by Klaun Spartanko Smotanko. Kroz sportske trikove s djecom će se razgovarati o zdravim životnim navikama, uz mnoštvo smijeha i zabave, očekuju ih i sportski poligoni. U 11 sati na rasporedu je besplatna radionica joge. U 12.30 nam u goste stižu naši dragi partneri iz udruge Aurora Šibenik, koji će izvesti W-SLALOM', dodaju organizatori.

Otvorene su prijave i na besplatnu vođenu biciklističku turu po prekrasnim biciklističkim stazama Rogoznice i okolice u 15.30. Staza je ukupne dužine oko 17 km te nije tehnički zahtjevna. Tko nema vlastiti bicikl može ga unajmiti na dan događanja. Cijena najma za obični bicikl iznosi 20 eura (Cube, Norco, Trek), za električni 35 eura (Cube). Broj bicikala je ograničen te ga je potrebno rezervirati na vrijeme. 

Za dobru atmosferu na DŠOF-u i ove godine će se pobrinuti voditeljski tandem Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen.

'Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg DŠOF-a - prepoznao ga je i naš zlatni olimpijac u veslanju Martin Sinković. Njegove zdrave zalogaje sudionici DŠOF-a će dobiti u svojim startnim paketima, uz ostale poklone sponzora', napominju iz organizacije. 

Sve detaljne informacije o DŠOF-u mogu se pronaći na poveznici

Vaša reakcija na temu