Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press JUBILARNA 15. SMOTRA KLAPA U ŽRNOVNICI Samostalni koncert će održati klapa Kaše, organizatori spremaju brojna iznenađenja

JUBILARNA 15. SMOTRA KLAPA U ŽRNOVNICI Samostalni koncert će održati klapa Kaše, organizatori spremaju brojna iznenađenja

U utorak, 30. srpnja

Godina za godinom i stigli smo do 15. smotre klapa u Žrnovnici. Jubilarni susret klapa održat će se u utorak, 30. srpnja 2024. s početkom u 20.30 u prekrasnom ambijentu Antiničnog mlina.

Ove godine pred publiku će stati sedam dalmatinskih klapa i to: klapa Sveti Florijan iz Žrnovnice, klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, klapa Praska iz Podstrane, klapa Pašareta iz Kučića, klapa Kaše iz Dubrovnika, klapa Stivanja iz Trogira i Vokalni ansambl Terca iz Splita.

Specifičnost ove smotre je takozvano miješanje klapa. Naime, svaka klapa prijavi po jednog člana svake vokalne dionice, te se slučajnim odabirom formiraju dvije klape koju čine članice i članovi iz svih klapa sudionica. Bez prethodne najave i vježbanja, svaka klapa mora otpjevati zadanu i dobro poznatu klapsku pjesmu. Pobjednička klapa je ona koja dobije duži pljesak. Svoj samostalni koncert nakon smotre održat će renomirani Dubrovčani, klapa Kaše.

S obzirom na jubilej, smotru će uveličati poljički knez Petar Rodić u tradicionalnoj nošnji, za soparnik će se pobrinuti Nensi Očašić, a na ulazu će biti upriličena izložba fotografija 'Pečat od vrimena - štorija o plisnacu' koja prikazuje izradu tradicionalnih jela ovih podneblja, kao i narodne nošnje.

Voditeljica večeri je Mariola Milardović Perić, a ove program smotre uveličat će dvoje mještana koji će čitati kratke ulomke o Žrnovnici autora Ivice Mihanovića - Surotića.

Organizator smotre je udruga Žrvanj, a smotru podupiru Splitsko-dalmatinska županija, TZ grada Splita, TZ Splitsko-dalmatinske županije, HUZIP i Mjesni odbor Žrnovnica. Cijena ulaznice je 10 eura. Kontakt broj za rezervaciju ulaznica: 098 556 112 (Karmen).

'Dođite na najveći klapski događaj godine na splitskom području i uživajte uz žubor rijeke Žrnovnice', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu