Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MENADŽER BIJELOG DUGMETA 'U pjesmi nema ništa uvredljivo, nastala je u Splitu'

MENADŽER BIJELOG DUGMETA 'U pjesmi nema ništa uvredljivo, nastala je u Splitu'

'Pjeva se svuda u Hrvatskoj'

Sinoć je Bijelo dugme održalo koncert u Splitu, a zbog otpjevane pjesme 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo' članovi Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže da se Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Menadžer grupe Adis Gojak prokomentirao je situaciju.

'U pjesmi nema ništa uvredljivo da bi nekoga povrijedilo. Cijeli dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju radila je kuća iz Zagreba. Možda nekome smetaju simboli Jugoslavije. Ta pjesma se pjeva svuda u Hrvatskoj.

Izveli smo je prije nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pjevali, bilo je 15.000 ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pjesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca', rekao je Gojak za Kurir

Islamović je, inače, hrvatski državljanin, napominju.

Vaša reakcija na temu