Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash MNOGI SE ŽALE: Ovaj Appleov uređaj kvari se nakon isteka garancije

MNOGI SE ŽALE: Ovaj Appleov uređaj kvari se nakon isteka garancije

Ne zna se što uzrokuje problem

Ako posjedujete 24-inčni iMac s M1 čipom iz 2021. godine, trebali biste biti svjesni mogućeg dugotrajnog hardverskog problema s ovim računalom.

U posljednjih godinu i pol neki vlasnici ovog modela primijetili su vodoravne crte na zaslonu. Ove pritužbe pojavile su se na raznim forumima, poput Appleove zajednice za podršku i Reddita. Međutim, nije poznato koliko je korisnika pogođeno ni što uzrokuje taj problem.

Crte na zaslonu nastavljaju se pojavljivati čak i nakon ponovnog pokretanja računala, a još nije pronađeno trajno rješenje za taj problem, javlja Index.

Budući da se problem često javlja nakon isteka standardnog jednogodišnjeg jamstva, korisnici koji nisu kupili prošireno AppleCare+ pokriće obično ne mogu dobiti besplatan popravak. Neki su imali sreće i dobili besplatan popravak od Applea, dok su drugi morali sami pokriti troškove.

Jedna od često spominjanih pojava je da se gornji desni kut iMaca počne zagrijavati nakon što se pojave problemi, ali uzrok toga još nije potvrđen. Budući da se ovakve pritužbe javljaju već gotovo dvije godine, postoji mogućnost da se radi o hardverskom kvaru ovog modela.

Kako prenosi MacRumors, za sada nema izvještaja o sličnim problemima s modelom iMaca s M3 čipom, ali taj je model još uvijek prilično nov, pa je možda prerano donositi zaključke.

Apple inače nudi besplatne servisne programe za određene hardverske probleme, no nije poznato hoće li takav program biti pokrenut i za ovaj problem s iMacom.

Vaša reakcija na temu