Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Maloljetnik se predstavljao kao žena, mamio muškarce i pljačkao ih

Maloljetnik se predstavljao kao žena, mamio muškarce i pljačkao ih

Oštećena su tri muškarca

Zbog razbojništva, nanošenja teških ozljeda i pokušaja nanošenja teških ozljeda zagrebačka policija je osumnjičila maloljetnika. Oštećeni su državljani Indije, Utvrdili su kako je 5. listopada putem mobilne aplikacije, predstavljajući se ženskim imenom, dogovorio susret  s dvojicom stranih državljana. 

Na dogovorenu adresu na području Sesveta su došli taksijem, a maloljetnik je došao s još dva muškarca. Namjera im je bila da ih teže ozlijede. Napali su ih prvo verbalno, a potom i fizički, rukama i nogama, dok je jedan od napadača imao metalnu palicu kojom ih je udarao. U konačnici su ukrali mobitel i pobjegli.

Utvrđeno je i kako je s pet nepoznatih muških osoba počinio kazneno djelo prijetnje i oštećenje tuđe stvari 4. listopada kada je putem mobilne aplikacije i u ovom slučaju predstavljajući se kao ženska osoba, dogovorio su susret s muškarcem. 

Kada je oštećeni po dogovoru došao na adresu na području Zagreba, nakon kratkog razgovora, uputio se prema vozilu s namjerom da ode. Kada je ušao u vozilo oni su mu oštetili vrata, haubu, potrgali retrovizor te razbili prednje vjetrobransko staklo na vozilu. Za to vrijeme, maloljetni osumnjičenik mu je prijetio pištoljem nalik na pravi, koji je kod oštećenog izazvalo strah za njegovu sigurnost i život.

'Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih osumnjičenih osoba', objavila je policija.

Vaša reakcija na temu