Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Svemirski let za povijest: SpaceX iz prve 'u zraku' uhvatio raketu na povratku iz svemira

VIDEO Svemirski let za povijest: SpaceX iz prve 'u zraku' uhvatio raketu na povratku iz svemira

Starship u orbiti nastavlja svoj let

SpaceX je upravo novi povijesni let u svemir lansirao Starship, najsnažniju raketu ikad konstruiranu, a danas će po prvi put pokušati vratiti prvi stupanj rakete na lansirnu rampu i uhvatiti ga u zraku. Sam Starship bi se nakon leta u orbiti trebao ciljano spustiti u Indijski ocean, pišu 24sata

Raketa je u svemir krenula točno po predviđenom vremenu, u 14.25 sati.

Nakon lansiranja i razdvajanja u orbiti, prvi stupanj, a radi se o 71 metara visokom dijelu se vraća, naglo usporava i pali motore, a SpaceX ga želi uloviti hvataljkama koje se nalaze na lansirnom stupu.

Kao što se moglo i vidjeti, ovo im je uspjelo iz prvog pokušaja.

Starship u orbiti nastavlja svoj let, a uskoro se očekuju i detaljnije informacije iz SpaceX-a o samom letu.

SpaceX u konačnici planira koristiti Starship, odnosno njegovu prilagođenu verziju i za slijetanje na Mjesec i zbog toga su ovakvi testovi ključni dio razvoja cijelog sustava za koji su dobili skoro 4 milijarde dolara.

Naravno, Muskova velika želja je i da budu prvi koji će spustiti ljude na Mars.


Vaša reakcija na temu