Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nikad bogatiji blagdanski program u Muzeju grada Splita

Nikad bogatiji blagdanski program u Muzeju grada Splita

Provjerite što su pripremili

I ove godine je Muzej grada Splita pripremio bogat kulturni program uz kojeg će se svi prijatelji Muzeja moći družiti kroz ovo blagdansko vrijeme. U izboru su koncerti, zanimljiva predavanja, razne izložbe i prezentacije te će se zasigurno za svakoga pronaći nešto.

Danas s početkom u 17 sati će se održati Stihopovistinska večer uz knjigu Vedrana Matošića 'Put povišta' zajedno s učenicima 4.b OŠ Lučac i profesorom Nikicom Sikiricom. Sutra su najavljena dva predavanja, u 11 sati 'Od Salone do Splita' Josipa Dukića te u 12.30 sati predavanje Gorana Borčića 'Splitske oštarije, kavane i gostionice'.

- Prava glazbena poslastica sprema se u četvrtak, 12. prosinca, u 11 sati prezentacijom 'Muzejske građe - najlakša violina na svijetu'. Graditelj najlakše violine na svijetu živio je i radio upravo u Splitu, zvao se Franjo Marotti. Već joj je 100 godina i još uvijek nema konkurencije. Čuva se u Muzeju zahvaljujući donaciji Romea Marottija te će se ovom prigodom predstaviti posjetiteljima prije nego se pohrani na posebno mjesto. Ostatak dana posjetitelji će moći uživati u raznim koncertima. U 12 sati 'Splitski gudački kvartet i gošća na harfi Lovorka Begović', u 13 sati 'Splitski gudački kvartet i gosti Željko Milić (klarinet) i Žarko Perišić (fagot)' te za kraj u 19 sati 'Glazbena mladež Split - Prvo koncert iz 9. ciklusa Vinko Lesić' - najavljuju iz Muzeja grada. 

Za vikend se program nastavlja s koncertima. U petak, 13. prosinca, će se održati humanitarni koncert 'Božićna rapsodija: Leo za Down', u subotu u 11 sati je koncert učenika Glazbene škole Josipa Hatzea, a u 12.30 sati koncert 'Šampanjac, polke i vlaceri'. Udruga Mladih akademskih glazbenika Split priprema koncert 'Tri Spalato' u nedjelju, s početkom u 12 sati.

Više detalja kao i cijeli program možete pronaći na web stranici Muzeja grada Splita te pod linkom u nastavku: http://www.mgst.net/naslovnica/dodite-na-advent-2019-u-muzej-grada-splita/ 

Vaša reakcija na temu