Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROGRAM U PALAČI SPONZA Predstavlja se 'Velika povijest dubrovačke glazbe'

PROGRAM U PALAČI SPONZA Predstavlja se 'Velika povijest dubrovačke glazbe'

Ulaz je slobodan

Najrecentniji, peti svezak knjige Miha Demovića 'Velika povijest dubrovačke glazbe' bit će predstavljen u utorak, 10. kolovoza, u 20 sati u atriju palače Sponza u sklopu popratnog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara. 

Uz autora, knjigu će predstaviti urednik Zlatko Pavetić, Stipe Nosić, Sanja Dražić, Stjepan Šprajc i Karlo Šimek, ulogu naratora će imati Sebastijan Vukosavić, a moderator događanja bit će Ivan Vučak

Ulaz u Sponzu je slobodan, ali je broj publike ograničen zbog epidemioloških mjera. 

- Dr. Miho Demović Dubrovčanin je koji je gotovo cijeli svoj život, uz svećeničko zvanje, posvetio istraživanju dubrovačke glazbene baštine te svojim marljivim i plodnim dugogodišnjim radom i znalačkim muzikološkim otkrićima, zadužio crkvenu, dubrovačku, ali i glazbenu povijest općenito. Osim što je na poseban način obogatio liturgiju svojim brojnim skladbama, stvorio je kapitalno djelo kojim je upotpunio i oplemenio dosadašnje znanje o prošlosti dubrovačke glazbe i zapravo hrvatske kulture u širem kontekstu činjenice da se glazbena baština Dubrovnika naslanja na zapadnoeuropsku tradiciju. Upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama 2018. godine predstavljena su prva četiri sveska kojima je obuhvaćena glazbena građa od 10. stoljeća do 1944. godine, a ovo kapitalno djelo, sada je petosveščana 'Velika povijest dubrovačke glazbe', podijeljena tematski po vremenskim razdobljima počevši od 1000. godine do najnovijeg sveska koji pokriva period od 1945. do 1991. godine, a obuhvaća teme novih glazbenih institucija u Dubrovniku nakon II. svjetskog rata, koncertne mise dubrovačkog skladatelja J. Kraljića iz godine 1820. te Lokrumsko-kotorskog misala iz 1070. godine - ističu organizatori.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će biti organizirani sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Vaša reakcija na temu