Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šibenik Dance Festival donosi edukativne i zabavne plesne radionice za djecu i odrasle

Šibenik Dance Festival donosi edukativne i zabavne plesne radionice za djecu i odrasle

Dolaze poznati učitelji

Šibenik će i ovog ljeta rasplesati velike i male! Od 22. do 27. srpnja, zasjat će kao međunarodno odredište plesa, zahvaljujući Šibenik Dance Festivalu. 

'Dok ćemo večeri provoditi uživajući u fantastičnim plesnim nastupima vrhunskih plesača i koreografa koji dolaze iz raznih dijelova svijeta, jutra su rezervirana za plesne radionice otvorene za plesače s iskustvom i djecu. Održat će se svakog dana između 9 i 14 sati u Sportskoj dvorani Miminac u centru grada i na postavljenoj pozornici Barone. Raspored radionica zainteresirani mogu pronaći na poveznici. Kroz fantastične radionice, Šibenik Dance Festival postaje mjesto učenja, stvaranja novih ideja i dijeljenja sjajnih priča', poručuju organizatori. 

Namijenjene su djeci i odraslima, a održat će ih plesni stručnjaci iz nekoliko zemalja, a cijene kotizacija možete provjeriti ovdje. Istovremeno je moguće odabrati i više radionica te tako ostvariti popust na ukupnu cijenu, a prijave traju do 5. srpnja

SDF Summer Intensive radionički program rezerviran je za učenike plesnih škola i plesače s iskustvom starije od 15 godina. Ovakve su radionice sjajna prilika da polaznici poboljšaju plesne tehnike pod vodstvom poznatih koreografa koji su stekli međunarodna priznanja i dobili ovacije pred publikom diljem svijeta.

Da bi ljetni praznici bili još sadržajniji, organizatori Šibenik Dance Festivala nude mogućnost sudjelovanja i djeci od 5 do 15 godina, a plesno iskustvo nije nužno. Cilj je upoznati mlade od najranije dobi s prednostima plesa, potaknuti ih na kreativno izražavanje i promovirati tjelesnu aktivnost.

Ove godine, Šibenik Dance Festivalu pridružit će se poznati učitelji: Lali Ayguadé iz Španjolske, Vladyslav Detiuchenko i Veronika Rakitina iz Ukrajine, Stefaniya Georgieva i Kalina Georgieva iz Bugarske, Dušica Pejić iz Srbije i Josipa Lujanović iz Hrvatske.

Summer Intensive, plesne radionice za odrasle

Lali Ayguadé španjolska umjetnica, vodit će radionicu 'From gravity to lightness', kojom će polaznike naučiti kako snaga nogu dovodi do fluidnosti pokreta, naglašavajući da energija u tijelu nikad ne miruje.

Dušica Pejić predstavit će projekt 'Kinetic Drawing' kojim spaja pokret i vizualnu umjetnost, a dvojac iz Ukrajine, Vladyslav Detiuchenko i Veronika Rakitina s polaznicima radionice 'Partnering' istražit će tri dimenzije tehnike partneringa: fokus, dodir i tjelesnost.

Stefanya Georgieva i Kalina Georgieva iz Atom Dance Theatre iz Bugarske, polaznike će provesti kroz plesne zadatke koji su središnji dio njihove predstave 'Loop'.

Plesne radionice za djecu

Josipa Lujanović iz Splita vodit će 'Let’s jazz it up!', radionicu jazza i kazališnog plesa prilagođenu različitim dječjim uzrastima.

Raspored i cijene radionica pronađite na poveznici, na kojoj se ujedno svi zainteresirani mogu i prijaviti za tečaj.

Inače, 13. izdanje festivala na tvrđavi sv. Mihovila i ostalim atraktivnim lokacijama ugostit će brojne plesače, koreografe i plesne skupine koji pripremaju nezaboravne izvedbe suvremenog plesa. U tijeku je i prodaja ulaznica za jedno od najiščekivanijih događanja ovogodišnjeg izdanja, predstavu 'Pupo' u koreografiji Sofie Nappi, a u izvedbi talijanske trupe Komoco Dance Company. Zainteresirani ih mogu nabaviti preko Eventima. Na Eventimu su dostupne i ulaznice i za predstave 'Matomari No Nai' i 'Experimento 5' na tvrđavi Barone te 'Together To Get There', također na tvrđavi Barone.

13. izdanje festivala nosi slogan 'Povezani kroz umjetnost i kulturnu raznolikost', a ugostit će umjetnike iz ukupno 15 zemalja, s devet predstava u glavnom programu. Uz popratni program, ukupno će biti uprizoreno više od 20 koreografskih cjelina, u kojima umjetnici otvaraju važne teme i analiziraju ulogu pojedinca u modernom društvu.

Vaša reakcija na temu