Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Snažna, dinamična i emotivna plesna predstava jednog od najtraženijih koreografa današnjice u HNK Split

Snažna, dinamična i emotivna plesna predstava jednog od najtraženijih koreografa današnjice u HNK Split

Na repertoaru je u ponedjeljak, utorak i srijedu

Fascinantna, emotivna, bolna, dinamična, gruba i nježna... sve su to epiteti kojima je kritika ocijenila plesnu predstavu 'Grand finale: The Turtle and the Phone Booth' Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, koja će gostovati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak, utorak i srijedu 27., 28. i 29. svibnja. Nova kreacija izraelskog koreografa Nadava Zelnera, jednog od najtraženijih mladih koreografa današnjice, nastala je u koprodukciji riječkog i splitskog nacionalnog kazališta u sklopu K-HNK - Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta.

'U pretrpanom svemiru punom smetnji, svatko se želi vratiti u svoj poznati i udobni kutak. Moja me karijera sprječava da se skrasim na jednom mjestu dulje vrijeme. Stoga sam u ovoj fazi svog života prisiljen stvarati privremene domove svaki put kad putujem i radim na novom mjestu u ovom svijetu. U svom novom djelu 'Grand finale' suočavam se s posljedicama ovakvog načina života i žrtvama koje podnosim kako bih proširio svoj glas i podijelio svoju strast sa svijetom', kazao je Zelner, jedan od najtraženijih mladih koreografa današnjice. 

Plesni spektakl Grand finale na pozornicu donosi generacijsku priču o potrazi za domom, punu emocija i sve to u ritmu neobičnog glazbenog kolaža: od Marcella Giomobinija, Sepulture, Deep Purple, Ennia Morriconea... do Metallice.

Nadav Zelner rođen je 1992. godine u Rami u Izraelu. Tijekom godina formirao je jedinstveni plesni jezik, nedavno je počeo razvijati vlastitu plesnu tehniku koju želi učiniti dostupnom cijelom svijetu. Kreira radove za plesne trupe diljem svijeta. Koreografirao je za baletnu kompaniju kazališta Staatsoper u Hannoveru, u Njemačkoj, za Batsheva Dance Company, Gautier Dance Company, St. Gallen Theatre, Stanislavsky Ballet, Augsburg Ballet, Introdans, Stadttheater Bremerhaven, Kinesku međunarodnu baletnu kompaniju Chongging. Na poziv primabalerine Ekaterine Šipuline iz Boljšoj baleta Nadav je za nju osmislio solo pod nazivom 'Ikra'. Njeguje veliku strast prema kinu i uživa u stvaranju kratkih plesnih filmova. Godine 2019. jedan od njegovih filmova naveo je umjetničkog direktora Eurovizije u Izraelu da upravo Nadav osmisli i koreografira koncept plesnih razglednica. U sezoni 2021./2022. za Salzburški balet stvorio je 'Frederic superstar', a svjetska premijera 'Priča za laku noć' u NDT-u bila je njegov debi s tom čuvenom kompanijom.

Sve izvedbe započinju u 20 sati.

Vaša reakcija na temu