Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SPLI'SKI LITNJI KOLURI Pred nama je još jedan produženi vikend s odličnim koncertima

SPLI'SKI LITNJI KOLURI Pred nama je još jedan produženi vikend s odličnim koncertima

Održavaju se ispred HNK s početkom u 20 sati

Na Trgu Gaje Bulata, ispred splitskog HNK, nastavlja se manifestacija Spli'ski litnji koluri. Tako će sutra nastupiti KUD Jedinstvo, klapa Krunik i Vokalni sastav Jedinstvo. 

Vokalni sastav Jedinstvo osnovan je 1982. godine kada je tadašnji Umjetnički savjet KUD-a odlučio da društvo krene u jedan potpuno novi projekt. Jedinstvo je tada po prvi put u svojoj povijesti osnovalo pravu mješovitu klapu, koja je predstavljala veliko osvježenje na koncertima KUD-a i doprinijela njegovoj umjetničkoj prepoznatljivosti. Zadatak je povjeren maestru Rajmiru Kraljeviću, koji je već imao veliko iskustvo s mješovitim vokalnim sastavom, stvorivši i danas popularnu, legendarnu mješovitu klapu prijateljskog KUD Filip Dević.

Klapa Krunik je osnovana 2011. godine, te je ime dobila prema izvoru vode Krunik u Kučinama. Svim je članovima zajednička ljubav prema još jednom  izvoru - a to je izvor klapske pisme, tradicijske klapske a capella pisme. Voditelj klape je Rajmir Kraljević.

U petak je na rasporedu cjelovečernji koncert kaštelanske klape Cambi, u subotu nastupaju Saša Jakelić, Ksenija Vrekalo i Vinko Urlić, a u nedjelju grupa Pop Art. 

Pop Art band iz Splita slavi 20. obljetnicu postojanja uz 4 instrumentalista i 2 vokalistice te njeguje pop i rock svjetskih i domaćih standarda s naglaskom na 70./80./90. godine prošlog stoljeća.

Svi koncerti počinju u 20 sati.

Vaša reakcija na temu