Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ZTK Dubrovnik STEM LJETO Polaznici radionica u ZTK-u postali logički graditelji

STEM LJETO Polaznici radionica u ZTK-u postali logički graditelji

Slijedi 3D modeliranje i 3D printanje

Ovog je tjedna nastavljeno STEM ljeto u novom budućem prostoru Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, koje im je dodijelio Grad Dubrovnik u Pakirnici u sklopu TUP-ovog tvorničkog kompleksa u Gružu.

'Potpuno nove radionice 'Logički graditelji', koje su se održale u srijedu i četvrtak, oduševile su polaznike od 5 godina do učenika 4. razreda osnovne škole. Neki od njih su se prijavili na više od jedne radionice. 

Na radionicama su razvijali logičko razmišljanje gradeći blokove ceste preko koje bager mora proći da bi ubacio lopticu u krajnju točku. Pritom su koristili vlastite ideje i rješavali postavljene zadatke u kojima su bile određene početne i završne točke i blokovi koji moraju biti korišteni za gradnju ceste', kažu organizatori. 

Radionice su održali ZTK grada Dubrovnika i ZTK Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura.

STEM ljeto vraća se u Centar za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik radionicama 3D modeliranja i 3D printanja 28. i 29. kolovoza u terminima 9.30-10.30 te 11.00-12.00. Namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima i odraslima. Potrebno se prijaviti preko poveznice.

STEM ljeto u ZTK od srpnja provode navedena dva ZTK-a u suradnji s udrugama članicama. Program je ispunjen mnogobrojnim i raznovrsnim radionicama kako bi učenici upotpunili ljetne praznike i usvojili nova znanja i vještine.

Vaša reakcija na temu