Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAŠTELA Edukacija osnovnoškolcima o sigurnosti u prometu

KAŠTELA Edukacija osnovnoškolcima o sigurnosti u prometu

'Vozači, pazite na svoju sigurnost i sigurnost svih drugih sudionika prometu, a posebice onih najranjivijih skupina'

S početkom nove školske godine na prometnicama se uvijek nađe i veliki broj djece, a posebno su osjetljivi prvoškolci koji se prvi put susreću s izazovima opasnosti na putu do škole.

- Stoga smo u suradnji s Osnovnom školom Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu i uz potporu Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirali edukaciju njihovim učenicima i na školskom igralištu prezentirali opasnosti na prometnicama, ključne pozicije u kojima vozači kamiona ne mogu dobro vidjeti pješake i još jednom osnažili akciju 'Poštujte naše znakove' - poručuju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 
Edukaciju su održali Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu, Jure Bočina, voditelj opskrbe kupaca i vlastite flote, te Perica Orešković, policijski službenik u Službi prometne policije i Maja Tokić, policijska službenica za prevenciju ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su tom prilikom uputili osnovnoškolcima nekoliko korisnih savjeta. 

Savjeti su se prije svega odnosili na pravilno i sigurno korištenje pješačkih prijelaza, opasnosti igranja u blizini prometnica, obvezi korištenja zaštitnih kaciga za bicikliste i obvezi korištenja pojasa za vezivanje.
 
Ovom prilikom su djeci pripremljeni visoko vidljivi privjesci za školsku torbu u obliku reflektirajućih prsluka, a za prvašiće i visoko vidljive narukvice.

'Također, još jednom apeliramo: Vozači, pazite na svoju sigurnost i sigurnost svih drugih sudionika prometu, a posebice onih najranjivijih skupina!', poručuju iz policije.

Vaša reakcija na temu