Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sutra kreće drugo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala!

Sutra kreće drugo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala!

Koncerti i transfer brodom iz Dubrovnika besplatni su za sve posjetitelje

Sve je spremno za početak drugog ovogodišnjeg ljetnog događanja u organizaciji Ponta Lopud kreativne platforme. Ponta Lopud Jazz Festival kreće sutra te donosi bogat program za sudionike i publiku, koji će otok Lopud do subote pretvoriti u pravi raj za sve zaljubljenike u jazz melodije.

U četvrtak 29. kolovoza, ovogodišnju će manifestaciju, nakon konferencije za medije, svečano otvoriti koncert Nicole Zuraitis Quartet s početkom u 21 sat u vrtu hotela Grand. Nakon koncerta, posjetitelje i sudionike očekuje glazbena improvizacija predvođena umjetničkom direktoricom i suosnivačicom Festivala Thanom Alexom.

Sudionici ovogodišnjeg programa već će tijekom dana edukativni dio započeti s jakim imenima - prvo masterclass predavanje održat će jazz master Kenny Werner uz mentore koji uključuju Grammyjem nagrađivane glazbenike, a koji će voditi diskusiju o trenutnom stanju u jazz industriji i o umjetničkom izražavanju u glazbi. Drugo masterclass predavanje bavit će se glazbenom komunikacijom, a vodit će ga Antonio Mazzei, Fabian Almazan, Sam Weber, Dan Pugach i Idan Morim.

Drugu večer festivala obilježit će koncert Grammyjem nagrađene basistice Linde May Han Oh i njenog benda The Glass Hours, dok će glazbenu improvizaciju voditi PL Jazz Participant House Band, sastavljen od uzbudljivih mladih glazbenika i sudionika festivala. Ovogodišnje izdanje festivala u subotu će zatvoriti koncert Thane Alexe s autorom glazbe za Oscarom nagrađeni film 'Birdman' Antonijem Sánchezom, Michaelom Leagueom i Antonijem Mazzeijem.

Ulaz na jazz koncerte besplatan je za sve posjetitelje, a za vrijeme trajanja festivala, od 29. do 31. kolovoza, za publiku iz Dubrovnika organiziran je i besplatan transfer brodom Argosy, koji svakog dana polazi s Lapadske obale 7 (autobusna stanica ispred Ekonomskog fakulteta) u 19 sati, a s Lopuda ispred hotela Lafodia u 00.30, s iznimkom 31. kolovoza kada polazi u 1.00 sat.

Kreativna platforma Ponta Lopud nosi i predstavlja tri ljetna kulturna programa 2024. te spremno dočekuje sve zaljubljenike u umjetnost, prvenstveno film, glazbu i književnost. Ponta Lopud ljetne projekcije prvi je od tri događaja koji je, slaveći filmsku umjetnost, održan od 27. do 29. lipnja. Drugi događaj, koji će od 29. do 31. kolovoza na otok privući ljubitelje glazbe, popularni je Ponta Lopud Jazz Festival, dok je ovogodišnji novitet kreativne platforme pokretanje novog, trećeg ljetnog festivala, Ponta Lopud Book Bridge, koji trajanjem od 27. do 29. rujna zaokružuje ljetne manifestacije i zatvara kulturno-umjetničku sezonu Lopuda.

Vaša reakcija na temu