Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UDRUGA MENTOR Jesenski programi radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce

UDRUGA MENTOR Jesenski programi radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce

Evo kako se prijaviti

Za jesen 2024. splitska Udruga Mentor pripremila je besplatne cikluse radionica u kojima mogu sudjelovati osnovnoškolci i srednjoškolci.

'Za osnovnoškolce, pripremili smo ciklus od 8 besplatnih radionica 'Snaga je u meni': radionice jačanja socijalnih i emocionalnih vještina (za 7. i 8. razrede osnovne škole), a aktualni ciklus uključuje 8 radionica koje će se održavati u prostoru udruge Mentor (Kroz Smrdečac 7, Split); prva radionica počinje u srijedu, 16. listopada u 19.30 sati', poručuju iz Mentora.

Više o radionicama za osnovnoškolce možete pročitati ovdje, a prijaviti se na radionice možete klikom na sljedeći link.


Program 'Snaga je u meni' uključuje edukativne radionice za djecu koje imaju za cilj prevenciju rizičnih ponašanja kroz razvoj životnih vještina mladih – prepoznavanje vlastitih potreba, izgradnja odnosa s drugima, vještine odlučivanja, komunikacijske vještine, nošenje sa stresnim situacijama. Djeca interaktivnim metodama, kroz vježbe, igranje uloga, diskusiju, usvajaju nova znanja i dobivaju podršku u njihovoj primjeni u svakodnevnom životu. Radionice se odvijaju u malim grupama, do 10 djece, a svaka grupa polazi ukupno 5 edukativnih radionica i 3 radionice grupne podrške. Teme edukativnih radionica su: Upoznajem sebe; Osvještavam potrebe drugih; Upravljam samim sobom; Donosim odluke; Upravljam odnosima.

'Za srednjoškolce, također smo pripremili ciklus od 8 besplatnih radionica, programa 'Pomak': za učenike od 15 do 18 godina, a aktualni ciklus počinje u utorak, 22. listopada u 20 sati, te će se također održavati u prostoru udruge Mentor. Više o radionicama za srednjoškolce možete pročitati ovdje, a prijaviti se na radionice možete klikom na sljedeći link.

Program 'Pomak' je projekt prevencije ovisnosti za mlade u dobi od 15 do 18 godina s ciljem poticanja proaktivnosti u zaštiti vlastitog mentalnog zdravlja kroz razvoj socijalnih i emocionalnih vještina i podizanja kompetencija stručnjaka za rad s mladima. Aktivnosti uključuju radionice gdje mladi kroz osam susreta rade na jačanju svog samopouzdanja, empatije, odnosa, komunikacijskih vještina, nošenja sa stresom, donošenja odluka. Teme radionica su: Osobni potencijali i samopouzdanje; Upravljanje stresom; Uspješna komunikacija; Izgradnja kvalitetnih odnosa; Postavljanje ciljeva i upravljanje vremenom', kažu iz Mentora.

Uz prijavnice, za sve ostale informacije o programima udruge i načinu uključivanja u aktivnosti, možete posjetiti stranicu www.mentor-split.hr, ili nam se javiti putem e-maila: mentor.split@gmail.com.

Vaša reakcija na temu