Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UMJETNOST BEZ GRANICA Koncertna matineja u Galeriji Meštrović

UMJETNOST BEZ GRANICA Koncertna matineja u Galeriji Meštrović

Nastupaju Jan Štajfer i Megan Papo

Nakon posljednje četiri godine različitih programa koji su ih okupljali u Prokulturinoj Kući jezika i kulture Peristil powered by OTP koncertni ciklus 'Umjetnost bez granica' Prokultura nastavlja u suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića, u najljepšoj dvorani Galerije Meštrović koju je naš veliki kipar projektirao za 'glazbu i ples'.

Riječ je o koncertnoj matineji za učenike i mlade glazbenike svake posljednje nedjelje u mjesecu za trajanja školske godine. U Ciklusu koji je započeo 2009. godine kroz desetak godina nastupile su brojne glazbene škole iz Splitsko-dalmatinske županije, potom veliki broj njih iz ostatka Hrvatske te mladi gosti iz svijeta, od Slovenije, Švedske, Finske do Kine.

'Naši svibanjski gosti u ovu nedjelju su mladi umjetnici, maturanti Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, Megan Papo i Jan Štajfer uz glasovirsku pratnju Petre Filimonović. Ovim programom odabranih skladbi 'Od baroka do operete' to dvoje vrsnih glazbenika, solista iz klase profesorice Vesne Coufal Jaić predstavljaju svoju školu gradu Splitu prvi put nakon 2016. godine. Dobro došli svi ljubitelji umjetnosti uz napomenu da je ulaz u Galeriju i na koncert je besplatan!', pozivaju iz Prokulture.

O izvođačima: 

Jan Štajfer, rođen 2001. godine u Osijeku, započeo je svoju glazbenu priču već u najranijoj dobi. Završio je osnovnu glazbenu školu u Umjetničkoj školi Beli Manastir, fokusirajući se na klavir. No, želja za izražavanjem kroz vlastiti glas vodila ga je ka novim izazovima. Pod mentorstvom profesorice Vesne Coufal Jaić započinje usavršavati svoju vokalnu tehniku, a 2020. godine upisuje Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku, smjer solo pjevanje. S vremenom postaje prepoznat kao izuzetan tenor osvajajući brojne nagrade na natjecanjima za solo pjevače, ali i kao član komornih ansambala u kojima sudjeluje kao tenor i glasovirska pratnja. Uz navedeno, redoviti je student Ekonomskog fakulteta u Osijeku na smjeru financijski menadžment.  Kao angažirani član lokalne zajednice, obnaša funkciju orguljaša i zborovođe mješovitog zbora pri župi Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije u Bilju.

Megan Papo rođena je u Osijeku 2002. godine. Prvi doticaj s glazbom ostvaruje još u osnovnoj školi kao članica Vokalnog ansambla Brevis. Godine 2019. započinje svoje obrazovanje pri Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku gdje upisuje solo pjevanje u klasi prof. mr. art Vesne Coufal Jaić. Ovdje postiže  izvrsne rezultate na brojnim međunarodnim i državnim natjecanjima u kategorijama solo pjevanje i komorni sastavi. Višegodišnji je član zbora mladih župe Preslavnog Imena Marijinog. Svoje fakultetsko obrazovanje započinje 2020. godine kada upisuje preddiplomski studij Kulture, medija i menadžmenta na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Vaša reakcija na temu