Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poznati portugalski trener dolazi u Split na 7. Football Meetup

Poznati portugalski trener dolazi u Split na 7. Football Meetup

Poznat je po razvoju talentiranih nogometaša

Nakon niza domaćih predavača, nogometna zajednica City of Football ponovo u Split dovodi veliko ime europske nogometne scene. Sedmi gost Football Meetupa koji će se održati u srijedu, 24. travnja s početkom u 18.45 u hotelu Ambasador bit će João Tralhão.

Ovaj nogometni stručnjak poznat je po razvoju talentiranih portugalskih nogometaša, među kojima su mnogi danas poznati profesionalci, Renato Sanches, Bernardo Silva, João Cancelo, Gonçalo Guedes, Rúben Dias i João Félix.

Trenerski put započeo je 2001. godine kao trener najmlađih polaznika škole nogometa Benfice. Zatim je kroz mlađe kategorije izgradio svoj put do glavnog izbornika mlade reprezentacije Portugala, a četiri godine proveo je na klupi prve momčadi Benfice, kao pomoćni trener.

Godine 2011. postao je glavni trener U19 momčadi Benfice, a na toj poziciji se zadržao sve do 2018. godine kada je preuzeo U23 momčad. Upravo je u ovom periodu dva puta sudjelovao u finalu UEFA Youth League, 2014. i 2017. godine, ali oba puta je bio poražen.

Nakon više od desetljeća provedenog u Benfici, 2018. godine postao je pomoćni trener Thierryja Henryja u prvoj momčadi Monaca, a godinu kasnije postao je savjetnik za nogomet marokanskog nogometnog saveza. 2020. godine vodio je prvu momčad U.D. Vilafranquense iz Portugala, a 2023. godine bio je pomoćni trener Nuri Sahinu u turskom prvoligašu Antalyasporu.

Nakon predavanja slijedi panel rasprava na kojoj će se pridružiti i Zvonimir Milić, trener pionira Hajduka, koji je u ulozi pomoćnog trenera prošle godine sudjelovao u povijesnom uspjehu Hajdukovih juniora u finalu UEFA Youth League.

Tema panel rasprave, ali i cijelog Meetupa je istovremeno razvijanje individualaca i pobjeđivanje te kako ova dva cilja držati u balansu.

Događaj se održava u prizemlju hotela Ambasador, a ulaz je slobodan. Sve informacije o događaju dostupne su na Facebook i Instagram stranici City of Football.

Vaša reakcija na temu