Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook / nkvrapce PRIČA O VRAPČU: Zadnji put su s Hajdukom igrali šesnaestinu finala u sezoni kada su 'bijeli' osvojili najslavniji Kup u povijesti

PRIČA O VRAPČU: Zadnji put su s Hajdukom igrali šesnaestinu finala u sezoni kada su 'bijeli' osvojili najslavniji Kup u povijesti

U posljednjem su kolu sa 6:0 svladali Moslavinu. Taj je susret pratio i skautirao Ivo Cuzzi

Pretprošlu sezonu završili su na šestom mjestu Treće HNL zapad. Na klupi je bio Stjepan Čordaš koji je Vrapče preuzeo krajem 2016. godine.

- Naša očekivanja su da budemo bolji nego lani - rekao je Čordaš, no vrlo brzo stvari su krenule po zlu.

Poslije prvog dijela natjecanja u Trećoj HNL zapad, Vrapče se nalazilo na posljednjem mjestu s devet bodova. Bio je to šok za klub koji je posljednjih 15-ak godina stabilni trećeligapš, a posljednjih deset bio je u borbi za vrh.

- Uoči prvenstva napustilo nas je 11 igrača, a oni koji su ostali podbacili su - opisao je tada situaciju u klubu predsjednik Tom Kačinari.

Kako i obično biva u takvim situacijama, ceh je platio trener. Umjesto Stjepana Čordaša na klupu je stigao Željko Radišić. Riječ je o treneru koji je vodio Dubravu, a Špansko je uveo u Treću ligu. Iako je Vrapče počelo skupljati bodove, na koncu im to nije bilo dovoljno za ostanak. Prošlu sezonu završili su na 16. mjestu i ispali u niži rang, točnije 4. HNL - središte. Nakon šest kola Vrapče je na četvrtom mjestu sa 12 bodova uz susret manje, sa četiri pobjede i jednim porazom. Radišić je i dalje na klupi, a u posljednjem su kolu sa 6:0 svladali Moslavinu. Taj je susret pratio i skautirao Ivo Cuzzi

Inače, nogomet u Vrapču datira iz 1938. kada je osnovan klub. Klub je u povijesti promijenio ime u Mladost Vrapče, a zatim se 1966. fuzirao sa NK Špartom iz Zagreba te je ime kluba glasilo NK Šparta Vrapče. Taj je naziv bio aktualan sve do 1977. kada je klub promijenio ime u NK Šparta Elektra. Nakon nekog vremena došlo je do raskida i ponovno je obnovljeno Sportsko društvo Vrapče, a klub je 1980/81 osvojio prvo mjesto Općinske nogometne lige Zaprešić.

Hajduk i Vrapče sastali su se već u Kupu. Bilo je to 8. kolovoza 1990., igralo se u Kranjčevićeoj, a Hajduk je na koncu slavio sa 6:0, uz hat-trick Jarnija, po jedan gol Miše i Koznikua, te autogol. Bila je to šesnaestina finala Kupa u sezoni koja će završiti velikim trijumfom protiv Crvene zvezde u Beogradu (gol Bokšića), nakon čega je veliki pehar za sve vremena ostao u vitinama Poljuda. Zanimljivo je da je kapetan Vrapča tada bio Damir Mužek koji sada radi u omladinskom pogonu. 

Velik dio ulaznica za dvoboj sa Hajdukom je rezerviran, očekuje se oko 1500 gledatelja, a zanimljivo je i da Vrapče ima svoju navijačku skupinu - Lunatics. Njihov poklič glasi; 'Igraj Vrapče, ludara te voli'. Susret između Vrapča i Hajduka izravno će prenositi HNTV.

Vaša reakcija na temu