Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zoran Nižić: Kako vrijeme odmiče, ekipa je sve uigranija

Zoran Nižić: Kako vrijeme odmiče, ekipa je sve uigranija

Split je dosta neugodna ekipa, moramo biti oprezni, sjećam se kako nam je Pešić bježao - kazao je Kožulj

Gradski derbi Hajduka i Splita se sutra od 20 sati igra na Poljudu. Dvoboj su najavili kapetan Hajduka Zoran Nižić i veznjak Zvonimir Kožulj.

Nižić se najprije prisjetio derbija s Dinamom...

- Poslije osam i pol godina je poseban gušt pobijediti Dinamo. Odigrali smo pravu utakmicu od prve do zadnje minute i zasluženo pobijedili.

Obrana na čelu s njim je bila gotovo pa neprobojna...

- Što više vremena prolazi, ekipa je uigranija. Pripremamo se za protivnike na pravi način. Odigrali su vrhunsku defenzivnu utakmicu veznjaci i napadači.

Riječ-dvije o Splitu...

- Gradski derbi je uvijek težak. Pogotovo zadnjih par utakmica. Puni smo samopouzdanja, igramo ponovno pred navijačima. Bit ćemo motivirani i idemo pobijediti - kazao je Nižić, pa nastavio:

- Imaju nekoliko brzih individualaca prema naprijed, ali rijetko izlaze iz defenzivnog bloka. Idealno bi bilo kad bi zabili rani pogodak. Puno smo kvalitetnija momčad što pokazuje i tablica.

Upitan je kapetan je li ga uvrijedilo to što je komentator utakmice Hajduka i Dinama kazao kako su Splićani igrali za Rijeku...

- Svatko ima svoje mišljenje, ali to su gluposti. Ovo je bio najveći hrvatski derbi i bili smo motivirani. Drugo nemam što reći. Gluposti.

Mogu li hajdukovci s istom motivacijom ući u dvoboj protiv Splita, baš kao i protiv Dinama?

- U svaku utakmicu ulazimo motivirani, ali nije isto igrati protiv Dinama ili Rijeke, odnosno neku drugu utakmicu. Neke utakmice se poklope kako ne treba, kao u Osijeku, kada smo primili gol iz penala. Motivacija nije neki problem, imamo svoj put kojim idemo.

Kako diše svlačionica, puno je stranaca...

- Priča će uvijek biti i kada je dobro i kada je loše. Naravno kada ne ide uvijek se traži dlaka u jaju. Imamo zajedništvo i na terenu se borimo jedan za drugog. Nema nekakvih problema između domaćih i stranaca.

Evo što je kazao Zvonimir Kožulj o utakmici u Maksimiru...

- Od ponedjeljka smo znali što želimo, uspjeli smo sprovesti sve to na terenu i na koncu pobijedili.

On se vratio nakon ozljede, zabio je pogodak protiv Cibalije, a onda je u Maksimiru asistirao...

- Mogu reći da sam spreman što se kondicije tiče, ali nisam mogao raditi s loptom. Pričao sam s kondicijskim trenerom i on je zadovoljan.

Prokomentirao je i igru Splita...

- Moramo biti jako oprezni. Split je dosta neugodna ekipa, primili smo golove protiv njih iz kontranapada. Moramo biti oprezni, sjećam se kako nam je Pešić bježao.

Ipak, činjenica je da 'crveni' rade probleme Hajduku...

- I mi pokušavamo analizirati zašto je to tako. Ako se blok ne probije u pravo vrijeme, dolazi nervoza i upadamo u probleme. Na Poljudu smo preokrenuli nakon zaostatka, u Kupu smo izgubili...

Vaša reakcija na temu