Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Golovko nakon izbacivanja sa sjednice Kazališnog vijeća: 'Milivoja Hekmana treba sankcionirati!'

Golovko nakon izbacivanja sa sjednice Kazališnog vijeća: 'Milivoja Hekmana treba sankcionirati!'

Svaki pokušaj argumentiranog raspravljanja završavao je agresivnim ispadima i uvredama - stoji među ostalim u pismu intendanta

Sjednica Kazališnog vijeća na kojoj je došlo do prepirke na kojoj su intendant Goran Golovko, pravnica Ana Donadini Jajac, poslovna tajnica Vesna Čotić i tajnik Ivan Vatavuk 'zamoljeni' da napuste Plavi salon od strane gradskog pravnika Milivoja Hekmana, dobila je u popodnevnim satima u petak nastavak.

Intendant je, naime, poslao pismo naslovljeno na gradonačelnika Ivu Baldasara, predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića i pročelnika za kulturu Sinišu Kuku i Gradsko vijeće u kojem iznosi svoju verziju događaja na sjednici i traži sankcije za Hekmana zbog, kako je naveo, nezakonitog postupanja.

Na toj sjednici, podsjetimo, Hekman je nazvao itendanta i licemjerom zbog ponašanja u situaciji oko razrješenja v.d. Dinka Bogdanića.

Golovko tako piše da je sve počelo u krivom pravcu jer je Hekman zauzeo vodeću poziciji te onemogućavao članovima i drugim sudionicima sjednice pravo na riječ.

Tvrdi Golovko da je gradski pravnik kontinuirano iznosio pravne stavove koji ne nalaze temelj u Zakonu o kazalištu ni Statutu splitskog kazališta.

- Svaki pokušaj argumentiranog raspravljanja završavao je agresivnim ispadima i uvredama - stoji među ostalim u pismu.

Nastavlja Golovko da je kulminiralo kada je Hekman predložio da intendant i poslovni ravnatelj napuste sjednicu te eventualno nazoče isključivo dijelu kada bude riječi o programskom i financijskom izvješću. Time je, navodi, postupio suprotno Statutu koji kaže da sudjeluju, ali bez prava glasa.

Nakon nezakonitog postupanja, piše intendant, sjednicu je napustio intendant i poslovna tajnica, da bi potom Hekman predložio i da Donadini Jajac i Vatavuk odu sa sjednice.

Stoga intendant traži da se poduzmu sve pravne radnje kojima bi se utvrdilo postojanje povrede obveza iz radnog odnosa zaposlenika Milivoja Hekmana te mu se odredile odgovarajuće sankcije.

Pisao je Golovko i novoj predsjednici Kazališnog vijeća dr.sc. Eldi Grubišić Pulišelić u kojoj joj čestita na izboru i 'moli da mu javi gdje joj mogu dostaviti Odluku o razrješenju v. d. ravnatelja Baleta na (su)potpis.'

Dostavio joj je i u privitku 'predstavku o nezakonitostima postupanja g. Hekmana na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća HNK Split', upućenu vrhu gradske uprave.

Vaša reakcija na temu