Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrast povodom priznanja Hrvatske: Današnji HDZ sa strankom Franje Tuđmana ima samo isti naziv

Hrast povodom priznanja Hrvatske: Današnji HDZ sa strankom Franje Tuđmana ima samo isti naziv

Položili su vijence ispred spomenika na Rivi

Povodom 27 obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske predstavnici gradske i županijske organizacije Hrasta položili su vijence ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi.

- To su bili dani, velikog ponosa i sreće i ushićenja hrvatskog naroda, koji se je nakon brutalne agresije uspio obraniti i nametnuti međunarodnoj zajednici, svoju odluku, svoju volju za samoodređenjem. Taj dan je jako važan u hrvatskoj povijesti, jer dao je jednu nadu, uvjerenje i svijest da žrtve nisu uzaludne, i da će se Hrvatska osloboditi i da ćemo postati ravnopravni u međunarodnoj zajednici - rekao je Lovro Meštrović, povjerenik Hrasta za Split.

Dodao je kako je drugi povod njihovog polaganja vijenaca pred Tuđmanovim spomenikom taj što žele potvrditi da se slažu sa suverenističkom politikom koju je vodio tadašnji predsjednik.

- Franjo Tuđman je znao voditi zemlju u ratu, osnovati državu i zahvaljujući braniteljima je obraniti i učiniti je ravnopravnim članom međunarodne zajednice. Međutim, današnje stranke, posebno HDZ, ne vode takvu politiku, nego vodi protunarodnu, ne suverenističku. Ta politika danas ima ime globalizam! Današnja politika te stranke, koja sa strankom HDZ-a Franje Tuđmana ima samo isti naziv, a u biti vodi sasvim suprotnu politiku. Komponenta koja naša stranka unosi u društvo zove se kršćanska etika. Hrvatski narod mora prozrijeti lažnu i izdajničku politiku današnjeg HDZ-a, kako bi sačuvao sve ono što smo ostvarili u Domovinskom ratu, i kako se ne bi rastočilo naše nacionalno biće i naša država - poručio je Meštrović.

Vaša reakcija na temu